gandw1 Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam! Posiadam amortyzator crossowo - trekkingowy jak w temacie. Chciałbym się pobawić w regulację ciśnienia, mam tam zaworek samochodowy i zastanawiam się czy da radę go nabić pompką ręczną Sigma Lambda? Bo są specjalne pompki do amortyzatorów, ale ta Sigma teoretycznie jest do 12 bar, wg instrukcji producenta dla mojej wagi wystarczy 7-8 bar. Pytam, bo nie chcę mieć sytuacji że upuszczę sobie całe powietrze z amortyzatora i będę musiał do serwisu jechać. Próbował ktoś pompować amorek pompką ręczną typu Sigma? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Do pompowania amortyzatorów używa się pompek do amortyzatorów. Mają manometr oraz nie powodują strat ciśnienia podczas odłączania ich od zaworu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Nie ma znaczenia, że pompka teoretycznie napompuje 12bar bo połowa wyleci przy odłączaniu koncówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandw1 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 No to dobrze mi intuicja podpowiedziała żeby się tego nie dotykać W takim razie najwyżej na pierwszym przeglądzie - gwarancyjnym poproszę o ewentualną korektę. Wiem że to nie ten dział, ale bez sensu zakładać nowy temat - jaką tańszą pompkę polecicie? Te pompki Beto koło 65zł są ok? Pompka RST to już koszt 100zł. Może kiedyś w przypływie gotówki bym sobie sprawił, chociaż z drugiej strony, w jeździe crossowej nie ma sensu zbyt często grzebać przy amorku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Beto MP-035 ma świetny stosunek jakość/cena. Używam takiej od roku i nie mogę jej nic zarzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.