Skocz do zawartości

[Amortyzator] Zepsuta uszczelka w amorze RST

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po dzisiejszej jeździe zauważyłem mały problem ze sprężynką na uszczelce przeciw kurzowej, mianowicie rozciągnęła się ona w jakiś dziwny i całkowicie nieznany mi sposób. Cały problem polega na tym, że nie wiem czy bez tej sprężynki zaciskającej uszczelkę na goleni można jeździć czy może wypadało by ją wymienić a jeśli tak to na jaką i gdzie ewentualnie można taką dostać, ewentualnie jakie całe uszczelki przeciw kurzowe będą pasować do RST Deuce Air. Pozdrawiam

Samej sprezynki nie dostaniesz ...

Awaryjnie możesz zaadaptować spręzynke z simmeringa kwestia zmierzenia średnicy lagi.

Ale to sprawdzi sie w sytuacji kiedy atualny uszczelniacz jest dobry - nie pęknięty

Z dostępnoscia odpowiedników uszczelek może być problem ... musisz pomierzyc średnice i atakować hurtownie łożysk i uszczelniaczy.

Pozdro

Kupujesz klasyczny simmering o odpowiedniej średnicy, który wygląda tak :

http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/4762/pierscien-simmering-28-x-43-x-10-1.jpg

Zdejmujesz z niego sprężynke ... i najlepiej bez rozkręcania sprężynki nakładasz ja na twoj uszczelniacz (zdejmujesz dolne golenie).

Ot cała filozofia.

Pozdro

Cała filozofia polega na tym że nie wiedziałem jak nazywa się to "całe ustrojstwo" czyli simmering :) teraz już wiem i dziękuję bardzo za pomoc jestem uratowany tzn dokładniej mój amortyzatoropodobny rst :D

http://allegro.pl/pierscien-uszczelniajacy-simmering-30x42x4-mm-i2384522188.html Czy taki simmering do goleni 30mm był by odpowiedni? Aha zapomniałbym czy zaszkodzi amorowi coś jak parę dni pojeżdżę bez sprężynki? Uszczelka zdaje się przylegać całkiem dokładnie

Jak chcesz to mam RST GILA TNL ktory ma przelotu 200km. Ale raczej nikomu go nie wcisne do jazdy bo to prawie jak sztywniak sie zachowuje... ale na dawce czesci w sumie nie jest zly...

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Bo nigdy nie przekładałem sprężynki z klasycznego simmeringa na oś 30 mm do simmeringa kurzowego w RST o srednicy goleni górnych 30 mm.

Dlatego teoretycznie ... bo praktyki zwyczajnei nie mam...

W wielu innych przypadkach ten petent sie sprawdza, czy sprawdzi się tu okaże sie po przekuciu teorii w praktyke

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...