dmk88 Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 To mój pierwszy post, więc witam serdecznie! Od pewnego czasu poszukuję sklepu na Śląsku lub w Małopolsce gdzie mógłbym się przymierzyć do ww. Cube'a w rozmiarze 23". Czy ktoś Was, forumowicze, miał sposobność się spotkać z tym rowerem w takim rozmiarze w jednym z wymienionych wojwództw? Moje poszukiwania przez neta spełzły na niczym, a wiem że cześć z Was jest lub niedawno była na etapie poszukiwań i może mi pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Jak masz gdzieś sklep Ski team to muszą mieć we Wrocławiu na 100% mają w arkadach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dmk88 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Na ich stronie przy każdym modelu jest info o dostępności w poszczególnych sklepach skiteam. Według strony nie ma tego modelu w żadnym z ich sklepów. Nawet pisałem maila do sklepu w Katowicach, ale tylko potwierdzili, że nie jest dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 No to kicha, bo tylko ski team jest dystrybutorem cub'a, musisz szukać po mniejszych sklepach. Albo na allegro znajdź i sprawdź czy sklep jest w miarę blisko ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gglon Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Od pewnego czasu poszukuję sklepu na Śląsku lub w Małopolsce gdzie mógłbym się przymierzyć do ww. Cube'a w rozmiarze 23". Spróbuj tutaj: http://rove.pl/rowery-kolekcje/rowery-29/rower-cube-reaction-29-gtc-pro.html. Ale cena już wzrosła z 6300zł do 6760zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 A jeśli można wiedzieć, czemu akurat ten rower? Wydaje mi się, że w tej cenie jest wiele więcej lepszych rowerów, czy to trend na 29"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Jak masz gdzieś sklep Ski team to muszą mieć we Wrocławiu na 100% mają w arkadach Nie mają, jest tylko Acid w rozmiarze 19". (Nie żebym się interesował, bo dla mnie nawet ta dziewiętnastka za duża, ale byłem wczoraj i zarzuciłem okiem z ciekawości.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dmk88 Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Spróbuj tutaj: http://rove.pl/rower...29-gtc-pro.html. Ale cena już wzrosła z 6300zł do 6760zł. Do opola już niestety mam kawałek, ale dzięki za pomoc. Napisałem im maila z pytaniem o dostępność i ewentualnie w ostateczności tam pojadę. A jeśli można wiedzieć, czemu akurat ten rower? Wydaje mi się, że w tej cenie jest wiele więcej lepszych rowerów, czy to trend na 29"? Nie, z trendem to nie ma nic wspólnego:) Po prostu słyszałem dużo dobrego o 29erach i z racji swojego wzrostu (193 cm) zdecydowałem się szukać czegoś na dużych kołach, co jak widać nie jest prostą sprawą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gglon Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 (edytowane) A jeśli można wiedzieć, czemu akurat ten rower? Wydaje mi się, że w tej cenie jest wiele więcej lepszych rowerów, czy to trend na 29"? Nie ma w tej cenie wielu lepszych rowerów 29er. Sam takiego kupiłem, bo nie dostanie się innego w tej cenie z węglową ramą z 5 letnią gwarancją. U innych producentów to sama rama tyle kosztuje. A tu dostajemy kompletny rower o wadze 11kg (bez pedałów, ważyłem). Edytowane 4 Czerwca 2012 przez gglon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Czy coś się ostatnio zmieniło jeśli chodzi o gwarancje karbonowych ram Cube ? http://www.cube.eu/pl/service/faq/faq-detail/article/how-long-do-i-have-guarantee-warranty-on-my-cube-bike/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waise Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ja na LTD pro 29 w ski team czekałem ponad miesiąc (rozmiar 21). Po drodze oczywiście podnieśli ceny, ale o 270 zł to nie taka tragedia. Jeśli chodzi ci tylko o przymierzenie się, to aim, acid czy wyższe serie 29erów mają chyba dokładnie ten sam kształt ramy. Usiądź na czymkolwiek i sprawdź, a jak się spodoba, to zamawiaj ltd pro 29 przez allegro W samym Ski Teamie mi doradzali, żeby zamówić u kogoś innego, bo mimo, że są dystrybutorem, to po prostu sklepy które u nich zamawiają mają pierwszeństwo, przed klientami indywidualnymi. No mi się akurat nie śpieszyło, ale ty się dość późno zabierasz za szukanie Ale 23 cale dość mało osób szuka. Najwięcej szuka 19. 21 niby mniej, a i tak 3 sztuki które się pojawiły, zostały wykupione w 2 dni (w tym 1 mój). Natomiast jak pilnowałem dostaw, to 23" leżał chyba tydzień w sklepie, mimo, że jest olbrzymie parcie na ten model. No nic. Powodzenia. Obyś kupił rower przed Sierpniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) wersje alu mają inną geometrię (nieznacznie ale jednak) Edytowane 5 Czerwca 2012 przez bipr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 jaka rame wybrac tego roweru do wzr .197 cm 21 czy 23?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 jak juz musisz to 23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 jak juz musisz to 23 jak widzisz szukałem zakładałem tematy czytałem i oszczędzam na rowerek a kiedy juz jestem blisko kwoty okazuje sie ze chyba go juz nie dostane w tym sezonie .Jeżeli ktos ma możliwosc sprowadzenia z niemiec ten rower jeżeli taka jest prosze o kontakt ze mna .I jak to pózniej bedzie wyglądac z gwarancja jak sie sprowadzi czy gwarancja bedzie mogła byc ważna i w serwisach w polsce jak bym już z tych niemiec sprowadził .Bardzo prosze o odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dmk88 Napisano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 jak widzisz szukałem zakładałem tematy czytałem i oszczędzam na rowerek a kiedy juz jestem blisko kwoty okazuje sie ze chyba go juz nie dostane w tym sezonie Ja się poddałem, bo skiteam długo nie ściągał tego modelu. Zamiast Cube'a, od kilku dni jestem posiadaczem innego 29era, a mianowicie Haibike'a Big Curve RC. Wybierz się do Rudy Śląskiej do sklepu Activa (rower.com.pl) - właśnie tam go kupiłem. Może upolujesz coś dla siebie. Generalnie można negocjować, w szczególności z Haibike'ami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ja się poddałem, bo skiteam długo nie ściągał tego modelu. Zamiast Cube'a, od kilku dni jestem posiadaczem innego 29era, a mianowicie Haibike'a Big Curve RC. Wybierz się do Rudy Śląskiej do sklepu Activa (rower.com.pl) - właśnie tam go kupiłem. Może upolujesz coś dla siebie. Generalnie można negocjować, w szczególności z Haibike'ami. przeglądałem chce tylko czarny rower na rebie i duzej ramie jak ma cube no i oczywicsie na xt i slx bo mam 197 wzrostu a co do cuba nie poddam sie bo mi na nim zależy i licze na cud i ze uda mi sie na ten sezon go gdzies złapac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 przeglądałem chce tylko czarny rower na rebie i duzej ramie jak ma cube no i oczywicsie na xt i slx bo mam 197 wzrostu a co do cuba nie poddam sie bo mi na nim zależy i licze na cud i ze uda mi sie na ten sezon go gdzies złapac Sprawdz w http://windsport.pl Mi sciagneli ltd pro do przymiarki, no tabene spakowali go potem i pojechal w inna czesc polski do innego forumowicza. Ja mojego gtc pro ciagnolem przez pol polski bez przymiarki, ale to bylo ponad miesiac temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Sprawdz w Strona główna | Kraków specjalistyczny sklep sportowy, serwis narciarski, serwis rowerowy, wyposażenie serwisów i wypożyczalni narciarskich, wyjazdy integracyjne dla firm i instytucji, maszyny Reichmann, wkładki do butów SIDAS | Windsport Mi sciagneli ltd pro do przymiarki, no tabene spakowali go potem i pojechal w inna czesc polski do innego forumowicza. Ja mojego gtc pro ciagnolem przez pol polski bez przymiarki, ale to bylo ponad miesiac temu dzieki za link i pomoc bede próbował zdobyc wymarzony rower:)Jeżeli ktos jeszcze ma jakies sugestie na temat tego modelu prosze o pomoc i kontakt pozdrawiam Edytowane 3 Lipca 2012 przez skorpion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Sprawdz w Strona główna | Kraków specjalistyczny sklep sportowy, serwis narciarski, serwis rowerowy, wyposażenie serwisów i wypożyczalni narciarskich, wyjazdy integracyjne dla firm i instytucji, maszyny Reichmann, wkładki do butów SIDAS | Windsport Mi sciagneli ltd pro do przymiarki, no tabene spakowali go potem i pojechal w inna czesc polski do innego forumowicza. Ja mojego gtc pro ciagnolem przez pol polski bez przymiarki, ale to bylo ponad miesiac temu Pisałem ale 0 odpowiedzi tak w Polsce dbają o klienta cóż chyba na to wskazuje ze na ten sezon będę bez nowego roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Pisałem ale 0 odpowiedzi tak w Polsce dbają o klienta cóż chyba na to wskazuje ze na ten sezon będę bez nowego roweru Nie pisz, tylko dzwoń, dwa miesiące temu dostanie tego roweru graniczyło z cudem. Tak więc teraz może być gorzej. Tu zależy od dystrybucji. A z tego co wiem to rowery te były zamawiane w zeszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) Nie pisz, tylko dzwoń, dwa miesiące temu dostanie tego roweru graniczyło z cudem. Tak więc teraz może być gorzej. Tu zależy od dystrybucji. A z tego co wiem to rowery te były zamawiane w zeszłym roku. dystrybutor cube ze ski team napisał mi " Witam, Model już niedostępny. Pozdrawiam / Best regards Edytowane 6 Lipca 2012 przez skorpion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 W winndsport na zakopiance jest cube LTD Pro 29 w rozmiarze 19" (Przynajmniej był w piątek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skorpion Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 W winndsport na zakopiance jest cube LTD Pro 29 w rozmiarze 19" (Przynajmniej był w piątek) kupiłem inny juz i zadowolony jestem z niego ale dzieki tym wszystkim co chcieli pomóc pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi