Iskra14 Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Czy jest jakieś rozróżnienie w piaście D042SB na ilość łożysk? Myślałam, że w tym modelu są cztery, szukałam koła a tu taki zonk: http://allegro.pl/kolo-26-tyl-mtb-alexrims-dp20-novatec-tarcza-i2380865595.html Pisze, że niby 2 łożyska, spr na stronie novatec'a i pisze, że ten model ma 4 łożyska, ale pytam Was, bo może się ktoś spotkał z czymś innym?
Leszex Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Na 99% są tam 4 łożyska, w większości, jak nie we wszystkich piastach novateca na "maszynach" z tyłu są 4 łożyska, ponadto we wszystkich źródłach właśnie tak jest napisane. Po prosu błąd w opisie aukcji.
Cuberider Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 A nie prawda !!! ta piasta występuje w dwóch modelach jeden na 4 maszynowych łożyskach i jest znacznie droższa, a tańsza na dwóch łożyskach maszynowych bębenek jest na normalnych kulkach na oko trudno to ocenić a namacalnie gdy złapiemy za bębenek z kasetą na kulkach wyczuje się minimalny luz
Andrew Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Prawda prawda Jest piasta na 4 maszynówkach - D042SB i na 2 - D142SB. Różnicę widać od razu - pierwsza ma gładkie końce osi, druga - nagwintowane.
Wazaa Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Piasta NT-D042SB ma 4 łożyska. Dwa są na osi, wewnątrz skorupy, a dwa w bębenku. Masz tu linka do tematu, gdzie ją opisałem, przy okazji wymiany ośki, na gwintowaną. [piasta] Wymiana ośki w piaście NT-D042 - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.