Skocz do zawartości

[Ankieta] Praca dyplomowa rower anlternatywą dla samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Małe sugestie:

. Z jakiego środka transportu korzysta Pan/Pani na co dzień ? *

powinna być moim zdanie możliwość kilku wyborów

Jakie mniej/więcej odległości Pan/Pani dziennie przemierza ? [km]

pytanie niesprecyzowane nie wiadomo, czy chodzi o samochód, rower, ruch pieszy, czy komunikację miejską

9 . Co mogłoby skłonić Pana/Panią do zmiany środka transportu na rower ?

rozbudowa infrastruktury rowerowej z wyraźnym podziałem na rowerzystów DDR i pieszych a nie jak to się spotyka DDRiP z pasem dla rowerów przyozdobionym latarniami lub słupkami

Widzę, że wyniki już zostały zakończone, nie mniej założyłeś dziwne zakresy dojazdów do pracy: brakuje w nich wyróżnienia koronnego dystansu rowerzystów miejskich czyli "do 5 km". Specjaliści właśnie taką odległość uznali za najbardziej zachęcającą do używania roweru. W ten sposób jest dużo większa różnica między osobami które dojeżdżają 0-5km, a 5-15

Widzę, że wyniki już zostały zakończone, nie mniej założyłeś dziwne zakresy dojazdów do pracy: brakuje w nich wyróżnienia koronnego dystansu rowerzystów miejskich czyli "do 5 km". Specjaliści właśnie taką odległość uznali za najbardziej zachęcającą do używania roweru.

0-5km to chyba na piechotę? Przecież szkoda czasu na wyjmowanie roweru z piwnicy ;)

0-5km to chyba na piechotę? Przecież szkoda czasu na wyjmowanie roweru z piwnicy ;)

5 km średnim tempem idzie się godzinę. jeśli Ci na to szkoda wyjmować roweru to spoko. ja mam 2 km do pracy i nie wyobrażam sobie łazić pieszo "bo rower za ciężko wyjąć"

Przejrzałem ankietę i inestety musze się przychylić do negatywnych opinii. Życzę Ci wszystkiego dobrego, dlatego uważam, że ktoś kto jest Twoim promotorem/opiekunem powinien polecić ponowne przeprowadzenie badania. Jeśli ten ktoś się pod tym nie daj Boże podpisze, będzie świadczyć bardzo źle o nim jako naukowcu.

Jeśli ankieta ma służyć do jakiejkolwiek analizy statystycznej, to oczywiście wyniki będzie łatwo uzyskać, będą przejrzyste. Ale wartość merytoryczna- żadna. To może służyć co najwyżej do początków nauki metodologii badan naukowych, ale nie wyobrażam sobie, że może to być włączone do pracy dyplomowej.

5 km średnim tempem idzie się godzinę. jeśli Ci na to szkoda wyjmować roweru to spoko. ja mam 2 km do pracy i nie wyobrażam sobie łazić pieszo "bo rower za ciężko wyjąć"

Kiedys widziałem fajne zestawienie odległości do pracy:

0-5 - spacer

5-10 - optimum na rower

10-20 - dla zapaleńców

powyżej 20km - czas zastanawiac się nad spalinowymi środkami transportu.

BTW Ja mam do pracy równo 23km ;) w jedną strone droga zajmuje około 50minut, w drugą około 1:05h. Dla mnie ideał, bo samochodem najszybciej jak mi sie udało w nocy 29 minut a średnio ponad 45minut.

1,5km spaceru zamieniłem na rower miejski i teraz chodzenie tego dystansu strasznie mnie nudzi i denerwuje. 5km codzienny spacer to tylko dla desperatów chyba :P

Te 5 km to umowna granica, dla jednego może być 3 dla drugiego 7 :P

A tak się zastanawiam nad tym 1,5km. Do sklepu najbliższego mam około 500m do niego chodzę na piechotę ale czynny do 20 i mały wybór. Drugi mam równo 1300m od domu i tam zazwyczaj jeżdżę rowerem ale dlatego, że jakby czegoś nie było (np chleba) to kolejny mam 800m dalej :P

Jakbym miał taka odległość do pracy jak do tego trzeciego sklepu to chodził bym z buta. Przy 3 i więcej nie wiem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...