toymeksc86 Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam drogich forumowiczów Proszę o pomoc w wypełnieniu ankiety, wiecej informacji pod linkiem : "Rower miejski alternatywą dla samochodu osobowego - zarządzanie potokiem ruchu". Z góry dziękuje Pozdrawiam Toymeksc86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Małe sugestie: . Z jakiego środka transportu korzysta Pan/Pani na co dzień ? * powinna być moim zdanie możliwość kilku wyborów Jakie mniej/więcej odległości Pan/Pani dziennie przemierza ? [km] pytanie niesprecyzowane nie wiadomo, czy chodzi o samochód, rower, ruch pieszy, czy komunikację miejską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 9 . Co mogłoby skłonić Pana/Panią do zmiany środka transportu na rower ? rozbudowa infrastruktury rowerowej z wyraźnym podziałem na rowerzystów DDR i pieszych a nie jak to się spotyka DDRiP z pasem dla rowerów przyozdobionym latarniami lub słupkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ewidentnie brakuje w ankiecie wyboru kilku opcji, a nie tylko jednej plus np. w pkcie 7 i 9 aspekt ekonomiczny dodać - coraz większe koszty dojazdu samochodem, jak i komunikacją zbiorową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Zrobione, choć ankieta bardzo chaotyczna i niejasna. Nie lepiej było złapać jakiegoś studenta socjologii, żeby ją poskładał tak za piwo, abyś miał jasne wyniki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Widzę, że wyniki już zostały zakończone, nie mniej założyłeś dziwne zakresy dojazdów do pracy: brakuje w nich wyróżnienia koronnego dystansu rowerzystów miejskich czyli "do 5 km". Specjaliści właśnie taką odległość uznali za najbardziej zachęcającą do używania roweru. W ten sposób jest dużo większa różnica między osobami które dojeżdżają 0-5km, a 5-15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Widzę, że wyniki już zostały zakończone, nie mniej założyłeś dziwne zakresy dojazdów do pracy: brakuje w nich wyróżnienia koronnego dystansu rowerzystów miejskich czyli "do 5 km". Specjaliści właśnie taką odległość uznali za najbardziej zachęcającą do używania roweru. 0-5km to chyba na piechotę? Przecież szkoda czasu na wyjmowanie roweru z piwnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burak Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Rozumiem, że o wypełnienie ankiety prosiłeś również na jakimś forum miłośników czterech kółek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 0-5km to chyba na piechotę? Przecież szkoda czasu na wyjmowanie roweru z piwnicy 5 km średnim tempem idzie się godzinę. jeśli Ci na to szkoda wyjmować roweru to spoko. ja mam 2 km do pracy i nie wyobrażam sobie łazić pieszo "bo rower za ciężko wyjąć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Jeżeli chcesz mieć odniesienie do przeciętnego człowieka(a na to wskazuje pytanie: czy posiadasz rower) to podsuwanie tej ankiety na forum rowerowe jest raczej kiepskim pomyslem, chyba ze kierujesz ja wlasnie do ludzi, ktorych pasją są 2 kółka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 a na to wskazuje pytanie: czy posiadasz rower Pytanie kontrolne - sprawdza czy nie skłamałeś na inne pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CMIK Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Przejrzałem ankietę i inestety musze się przychylić do negatywnych opinii. Życzę Ci wszystkiego dobrego, dlatego uważam, że ktoś kto jest Twoim promotorem/opiekunem powinien polecić ponowne przeprowadzenie badania. Jeśli ten ktoś się pod tym nie daj Boże podpisze, będzie świadczyć bardzo źle o nim jako naukowcu. Jeśli ankieta ma służyć do jakiejkolwiek analizy statystycznej, to oczywiście wyniki będzie łatwo uzyskać, będą przejrzyste. Ale wartość merytoryczna- żadna. To może służyć co najwyżej do początków nauki metodologii badan naukowych, ale nie wyobrażam sobie, że może to być włączone do pracy dyplomowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_reprezentacyjna Jeżeli ankieta nie jest celowo adresowana do rowerzystów, to dodatkowo jesteśmy kompletnie nie reprezentatywną grupą do badań jako użytkownicy forum rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 5 km średnim tempem idzie się godzinę. jeśli Ci na to szkoda wyjmować roweru to spoko. ja mam 2 km do pracy i nie wyobrażam sobie łazić pieszo "bo rower za ciężko wyjąć" Kiedys widziałem fajne zestawienie odległości do pracy: 0-5 - spacer 5-10 - optimum na rower 10-20 - dla zapaleńców powyżej 20km - czas zastanawiac się nad spalinowymi środkami transportu. BTW Ja mam do pracy równo 23km w jedną strone droga zajmuje około 50minut, w drugą około 1:05h. Dla mnie ideał, bo samochodem najszybciej jak mi sie udało w nocy 29 minut a średnio ponad 45minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 0-5 - spacer 1,5km spaceru zamieniłem na rower miejski i teraz chodzenie tego dystansu strasznie mnie nudzi i denerwuje. 5km codzienny spacer to tylko dla desperatów chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 1,5km spaceru zamieniłem na rower miejski i teraz chodzenie tego dystansu strasznie mnie nudzi i denerwuje. 5km codzienny spacer to tylko dla desperatów chyba Te 5 km to umowna granica, dla jednego może być 3 dla drugiego 7 A tak się zastanawiam nad tym 1,5km. Do sklepu najbliższego mam około 500m do niego chodzę na piechotę ale czynny do 20 i mały wybór. Drugi mam równo 1300m od domu i tam zazwyczaj jeżdżę rowerem ale dlatego, że jakby czegoś nie było (np chleba) to kolejny mam 800m dalej Jakbym miał taka odległość do pracy jak do tego trzeciego sklepu to chodził bym z buta. Przy 3 i więcej nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stinger Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 "Co mogłoby skłonić Pana/Panią do zmiany środka transportu na rower ? *" Remonty drog Sprawdzone empirycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.