LUKSUSqq Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam, mógłby ktos obrazowo wyjaśnic jak wymienic klocki z w/w hamulców i założyć nowe. Szukałem po internecie nie ma nigdzie instrukcji. Probowałem wyciągnąc za te wystające bolce, ale z drugiej strony jest taka sreblna blaszka czy z nią cos trzeba zrobic, moze ona jakos blokuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Ta srebna blaszka to taki zatrzask klocka, http://allegro.pl/avid-juicy-3-5-7-ultimate-i-bb7-mech-i2374045636.html tak wygląda klocek, tymi "rogami" sie zaczepia o ta blaszke, musisz pociągnąć za ten wystający wypust po przeciwnej stronie, jak palcami nie dasz rady złap kleszczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Czy ja wiem, w kóncu ta srebrna blaszka http://www.rowerowy.com/narzedzia_serwis/serwis_hamulcow/pad_retainer ma za zadanie blokować klocki przed wypadnięciem. Ja zawsze wyjmuję najpierw tą blaszkę a potem klocki, innej metody nie widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKSUSqq Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 TO ZNACZY ZŁAPAC ZA TA BLASZKE TAK JAK JEST NA ZDJECIU W POZIOMIE CZY W PIONIE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Mam J3 i w życiu nie wyjmowałem tej blaszki klocki w maire lekko wchodzą i wychodzą z taki klikiem eleganckim .... widocznie nie jedna metoda wymiany klocków jest Chyba ze w J7 jest to inaczej ale skoro klocki sa takie same to czemu by miało być inaczej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Wyjmij najpierw jeden klocek. Przechylasz maksymalnie w kierunku drugiego i wyciągasz za tą wypustkę(uchwyt) na klocku. blaszki nie trzeba wyjmować, przy wkładaniu nowych trzeba pamiętać o odpowiednim włożeniu sprężynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Czy ja wiem, w kóncu ta srebrna blaszka Avid - Blaszka mocująca klocki BB7, Juicy 3/5/7 [11.5015.009.000] ma za zadanie blokować klocki przed wypadnięciem. Ja zawsze wyjmuję najpierw tą blaszkę a potem klocki, innej metody nie widzę Świetny sposób na zniszczenie blaszki. Proszę nie naśladować kolegi, bo blaszka nie jest tania. Ponadto po wyjęciu i założeniu blaszka będzie luźno siedzieć w zacisku i dzwonić na nierównościach. Jedyny sposób na prawidłowe założenie wymaga rozłożenia zacisku na części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 No czyli jak mówiłem pociągną za klocki a wyjdą ... nie mają za bardzo wyjścia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Wyjmowałem tą blaszkę i zakładałem, nic się nie dzieje, a siedzi tak ciasno że nawet nie drgnie, po prostu wystarczy lekko podgiąć ja po wyjęciu i założyć ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 No ja pier...ole. Jeden coś napisze a reszta do powiela... . Żeby wymienić klocki musisz odkręcić zacisk hamulca i pociągnąć klocki za "łapki", jeśli nie wyjdą przy pierwszym podejściu i ciasno siedzą to postarają się ruszać nimi przy wyciąganiu. Tu masz pokazane jak to zrobić: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKSUSqq Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Dzięki, moze i komu innemu sie przyda, ja wlasnie wyminiłem klocki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.