Gość Gość_Bartek_* Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam! Chcę posklaadać (znaczy nie tak dokońca bo oddaje do speca aby mi je zlożyl) kola. Tutaj podaję linki na jakich częściach chce je poskladać: piasty XT na V-brake http://allegro.pl/item91020543_nowe_piasty...uper_cena_.html Obręcze MAVIC XC 717 V-BRAKE http://allegro.pl/item91023509_nowa_obrecz...ke_okazja_.html A tu jeszcze kasetka jaką zalożylbym na tylne kóleczko XT oczywiście ;-): http://allegro.pl/item91018782_nowa_kaseta...ow_okazja_.html Chcialbym zaznaczyć że ważę ~80-85kg Teraz pytania: Piasty - 1. czy się oplaca? 2.-czy może istnieją tańsze, lżejsze i wytrzymalsze piasty od tych? Obręcze - 1.zastanawia mnie czy nie ma wersji ceramic, i ile taka kosztuje, no i czy waszym zdaniem się oplaca ceramic?? Kaseta - 1. a może lepiej SRAM tylko jaki?? (caly mój napęd to XT więc może lepiej ten XT??) Szprychy - 1. Jakie szprychy?? Slyszalem, że najlepsze są DT, czy to prawda?? Potrzebuję wytrzymalych i lekkich. Teraz ogólnie - Jam myślicie jak będzie się spisywal taki SET?? Oplaca się?? Czy może dolożyć "trochę" i kupić Crossland-y? Czekam na wasze porady i sugestie. Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Sa ceramiczne Mavic`i przez co nie zuzywaja ich v`brake`i. Mi sie taki zestawik bardzo podoba. Tak poza tym napisz ile mozesz przeznaczyc na to wszystko kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_Bartek_* Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Mogę przeznaczyć 800zł + koszty składania (nie wiecie ile to by było??) Nie znacie jakichś gości w Krakowie, którzy by to mogli złożyć?? Można w SECESJI albo BIKERSHOPIE?? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 na ogól 25zł za zaplecenie jednego koła czyli robocizna jakieś 50zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jeśli poszukujesz piast to mam na sprzedaż przednią Srama 9.0 32H z nieużywanym zaciskiem Srama (2 łożyska maszynowe, lepsza jakość od XT), 800km przebiegu, w idealnym stanie. Cena 75zł. Jak coś to priv lub gg Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 dosyć solidny zestaw , piasty 717 ceramic kosztowały w Harfie 299 zł/szt proponuję pozostać przy klasycznych . szprychy DT Swiss Competition. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 piasty717? o-O czeski blad Kolegi mialoby obrecze.\ wracajac do tematu ceramika jest droga ale trwala z drugiej strony odpadaja glupie rzeczy bo z ceramika jest zle jak mocno lupniesz-pokruszy sie szprychy lekki to np DT competition lub lzejsze revolution. kola mozna zlozyc jak najbardziej w bikershopie lub secesji ale w biker bylo zawsze drogo w secesji tak sobie,ja skladalem kolka w Ando i Cyklocentrum-pelen pro i nie tak drogo bylo.najlepiej skladac je tam dgzie sie kupuje czesci w ando zapletli mi kolko na ich czesciach za friko Co do kasety XT-wg bikeboard (za Miloszem Kedrackim)kaseta 7.0 chodzi ciszej plynniej i szybciej-ja neistety osobiscie nie mialem mozliwosci doglebengo porownania nowego zestawu takiego i takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_Bartek_* Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A co w takim razie sądzicie o piastach RITCHEYA?? Są lżejsze od XT. Hmmmmmmmmmm... Ale czy wytrzymają pod 80-85kg?? :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_Bartek_* Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A jaki model wybrać na 32 czy na 36 otworów. Czym to się różni. Proszę o jak zwykle fachowe porady :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A jaki model wybrać na 32 czy na 36 otworów. Czym to się różni. Proszę o jak zwykle fachowe porady :-P Wszystko też zależy do jakiej jazdy mają być przeznaczone te koła - przy obecnej technologii i zastosowaniu odpowiednich (nie-bardzo-cieniowanych) szprych sądże, że powinno wystarczyć 32 sztuki (ten wątek był gdzieś niedawno osobno poruszany na niniejszym forum). Problemem będzie zawsze najsłabsze ogniwo - tu przy wytrzymałych szprychach (np. DT) lekka obręcz. Napędy homogeniczne zwykle pracują lepiej (tak zwłaszcza twierdzą producenci) W praktyce bywa inaczej, choć kwestia doboru może zostać dużym i ryzykownym eksperymentem przy zamkniętym budżecie. Piasty (XT na tarcze) i kasetę XT sam sobie kupiłem, bo spotkałem się tylko z dobrymi opiniami (ceny były trochę niższe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Polecam piasty woodmana - model bill Ltc na lozyskach maszynowych - przednia 212g , tylnia 436g. Spokojnie wytrzymaja Twoja wage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_Bartek_* Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A jaka cena tych WOODMANÓW?? Aha w kraku jaki jest najtańszy sklepik z piastami, obręczami itp. ?? I chodzi mi jeszcze o to żeby tam składali. Będzie czas to się tam wybiorę :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 woodman Piasta przednia BILL LTC 135 zł Piasta tylna BILL LTC RSQ 175zł [arnik.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 w krakowie warto do ando zagladnac ja tam zlozylem kolo tyl na obreczy sun rhyno xl piascie XT i szprychach DTchampion cena katalogowa to 109zł+199zł+40zł dalem u nich 10% mniej i zapletli za friko ale ja kupowalem to we wrzesniu wiec tak pod koniec sezonu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_Bartek_* Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 hmmmm.. Dlaczego ne padają takie tytuły jak strasznie hip-hopowo (bleeeee) reklamowana w ostatnim bikeBoardzie SECESJA?? A swoją drogą to nieźle się uśmiałem przy trj "muzie" hahahah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Co do woodmanów to mogę je polecić aktualie sprzedaje przednie koło na woodmanie. Koło w idealnym stanie...... cena do uzgodnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.