Tomciaz Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Być może ten typ tak ma. Sam jeździłem na czeskich Rubenach i Vee Rubberach (budżetówki, dolna półka) i miały podobnie, biły do góry mimo, że obręcze mam proste (nomen omen Krossowe). masz chłopie rację robili g***** robią i bedą robić bo nikt nie przykłada wagi do jakości składania roweru. Jakby firma Kross wpakowała pieniądze w pracowników, którzy składają rowery, a nie w reklamy to Krossy byłyby dobrymi rowerami Ciekawie czyta się opinie forumowicza, który ma w avatarze logotyp konkurencji . Mam jednego z najtańszych Krossów, wszystkie szprychy są naprężone, koła proste, linki nasmarowane, jeno przednią przerzutkę musieli mi poprawić po zakupie bo na blacie łańcuch ocierał. I jeździ. Tyle OT.
CMIK Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Nie czepiaj się go, on ma rower w pełnym karbonie i nie ma kompleksów.
after Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Ludziska macie jeszcze jakieś pomysły jak ułożyć oponę na obręczy? Bo mam taki sam problem, próbowałem różnych opon, ale wchodzą krzywo. Koło jest idealnie proste Utrudnia mi to jazdę, bo przy prędkości <20 zaczyna mną telepać. Próbowałem jeździć na półflaku - dalej to samo Próbowałem mydlin - dalej to samo
CMIK Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 To jeszcze zostało Ci wysokie ciśnienie. Jak masz możliwość, napompuj do 4-5 barów. Ja tak miałem na jednej obręczy, ale tylko z oponami zwijanymi, głównie Schwalbe NN. Drutówki układały się idealnie. Wydaje mi się, że te obręcze miały po prostu minimalnie mniejszą średnicę. W każdym razie mydliny i wysokie ciśnienie pomogły.
Konr4d Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 obręcz i opona całe? Wczoraj też ukladalem opony, ale przy 3.5-4 barach przestałem, postawiłem koło na kilka minut i po jakimś czasie sama się ułożyła przy okazji wydajac huk Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2
after Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Przy okazji Ci oddam:) Spoko obręcz i opona całe? Tak, są całe. Jutro z tym jeszcze coś pokombinuje. Spróbuję polać oponę płynem do naczyń, jest dosyć śliski.
Tomciaz Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Zadam bardzo oczywiste pytanie: czy koło po założeniu opony i napompowaniu dętki zostało trząchnięte i odbite kilka razy od ziemi?
after Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Nie, ale coś mi się wydaje, że za dużo to nie pomoże
Konr4d Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Pomaga, czasami trzeba drobnego wstrząsu aby opona "wyskoczyła"
Tomciaz Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 A i owszem. Niedobita opona potrafi się nawet rozciąć o obręcz. Nie pytajcie skąd wiem... błędy wieku szczenięcego . Najlepiej byłoby założyć laka razem z mydlinami, jak pisali koledzy wyżej, wstrząsnąć i poupuszczać kółko nieco o podłogę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.