skwarek2 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Cześć, kupiłem ostatnio pierwszy prawdziwy rower Kona Cider Cone 18". W miesiąc mam 700km i wszystko jest git. Ale jest pare ale Wymieniłem kasetę, łańcuch, oddam go do poustawiania w serwise, zrobią mi amortyzator Marcoch MZ Race+. I teraz pytanie, sprzedać rower na jesień i dozbierać do fulla XC, bo Trójmiejski Park Krajobrazwy to raczej teren morenowy. Czy inwestować w Epicona z przodu i zostawić sobie takowy sprzęt? Podajcie mi opinie jak się jeździ na fullach pod XC, pewnie bardziej nadadzą się na cięższy teren i mniej męczą w cięższym terenie? Ps przepraszam za nieskładny język, ale trochę w ten weekend pokręciłem Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam.
Gość voytec Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Tereny morenowa są zbyt łagodne na full. IMHO dobry szytwniak lepiej się sprawdzi.
skwarek2 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 Tereny morenowa są zbyt łagodne na full. IMHO dobry szytwniak lepiej się sprawdzi. Właśnie jeżdzę z kumplami co śmigaja na enduro i radzą sobie chłopaki na podjazdach trochę gorzej, a na zjazdach ja grubo zostaje w tyle. Chyba kupię Epicona, powymieniam pancerze, linki, poustawiam, a na wiosnę się zobaczy Nie ukrywam, że pojeździł bym w cięższym terenie, ale długie dystanse a nie trasy DH.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.