Skocz do zawartości

[opony] Jakie opony do mojego kellysa?

Spoke

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po dłuuugiej przerwie.

Ostatnio naprawiałem parę rzeczy w moim rowerze (łańcuch, kaseta). Mechanik powiedział mi, że opony, które mam w rowerze nadają się do jazdy traktorem (mam fabryczne opony Kellysa montowane w modelu Quartz z 2005). Polecił coś z gęstszym bieżnikiem. Co polecacie do ok. 65 złotych za oponę? Opony będą głównie jeżdzone po asfalcie i parkowo- leśnych dróżkach, zdecydowanie jednak rower służy mi jako środek transportu do pracy.Jaką grubość wybrać? 2,1 jak teraz czy coś cieńszego?

Napisano

tylko, że ta akurat ma dość masywny bieżnik po bokach i (tak słyszałem) przy szybkiej jeździe traci się przyczepność na zakrętach. Jest to prawdą?

Napisano

sam przesiadłem się z semi slicka -Kenda Kwest 1,95 na Continental RaceKing 2.2 drut. poprawił się komfort jazdy, bardziej miękko się zrobiło za sprawą dużego balonu. Trochę hałasują, ale to przyjemne mruczenie :D ale gdy zjedziesz z asfaltu to nie można zbytnio poszaleć w zakrętach, no ślizga się przyznam, ale mała dawka adrenaliny nikomu nie zaszkodzi :D

Napisano

Po co mu do takich celów Race King? Będą jeżdżone głównie po asfalcie, to niech lepiej weźmie semi slicki jakieś

Napisano

ale gdy zjedziesz z asfaltu to nie można zbytnio poszaleć w zakrętach, no ślizga się przyznam, ale mała dawka adrenaliny nikomu nie zaszkodzi :D

Na jakim ciśnieniu jezdzisz?Zmniejsz troche ,a zobaczysz jak świetnie opona wchodzi w zakrety.

Race king swobodnie da rade na asfalcie.

Jest jeszcze alternatywa w postaci

http://allegro.pl/geax-mezcal-opona-26-x-2-1-drut-super-mtb-i2337484007.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...