kolunio Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Witam Panowie wiem ze bylo juz takich tematow od groma ale znie znalazlem zadawalajacej mnie odpowiedzi dlatego napisze Obecnie posiadam rower gianta x sport 2.0 gdzie jest zamontowany amortyzator SR Suntour NCX D LO z Lock Out'em, skok 63mm.. Z racji tego ze jezdze tylko i wylacznie po szosie i mam go calkowicie zablokowanego mysle na jego zmiana na widelec sztywny... Naczytalem sie roznych opini na temat sensu takiej zmiany i najbardziej obawiam sie zmiany geometri roweru bo aktualnie dobrze mi sie nim jezdzi... Czy istnieja widelce ktore nie zmieniaja geometri roweru lub czy mozecie napisac w jaki widelec celowac? Z tego co wyczytalem raczej stalowy niz aluminiowy... Moze doradzicie gdzie najlepiej kupic bo pzegladajac allegro widelce sa juz ponizej 50zl Jaka wogole wysokosc mam szukac i na jaki rozmiar 1 czy 1, 1/8? Pozdr
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 3 Czerwca 2012 Na jaki rozmiar to przecież masz stary to zmierz, i średnice sterówki i wysokość widelca, oś osi do góry korony widelca ( miejsca gdzie nabija sie bieżnie łożyska).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.