Skocz do zawartości

[rower] giant reign - ktory wybrac?

cubus88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 188cm wzrostu i szukam roweru do enduro, all mountain - zwal jak zwal - ma podjezdzac i lepiej zjezdzac - generalnie robienie funu. Natknalem sie na dwie propozycje Gianta Reigna na serwisie aukcyjnym allegro.pl.

http://allegro.pl/gi...2387220756.html

http://allegro.pl/sh...item=2392899741

cena troche zawyza moj budzet ale sa to rowery ktore spelniaja moje oczekiwania. Pytanie - co sadzicie? ten drugi ma lepszy osprzet ale to 18cali, za to ten pierwszy ma 20cali i gorszy osprzet, za to jest niedaleko mnie. Mam Speca Epica 21cali i powiem szczerze ze mam wrazenie ze "siedze na koniu". Jakies rady co do wyboru? Moze jakies inne propozycje?

bylbym zapomnial o 3 opcji http://allegro.pl/kona-coilair-2009-i2393136149.html ktora miesza mi w bani ale to znowu 18. Nie chce siedziec "jak na psie" z drugiej strony.

Świetne stwierdzenie jest w aukcji z pierwszego linku. Ktoś sprawił sobie reign'a na dojazdy do pracy :woot: Mi się w takim przypadku zapala lampka ostrzegawcza, bo albo ktoś ma do pracy strasznie wyboistą drogę i potrzebuje 6" skoku, albo to trochę ściema.

Pozdrawiam

Świetne stwierdzenie jest w aukcji z pierwszego linku. Ktoś sprawił sobie reign'a na dojazdy do pracy :woot: Mi się w takim przypadku zapala lampka ostrzegawcza, bo albo ktoś ma do pracy strasznie wyboistą drogę i potrzebuje 6" skoku, albo to trochę ściema.

Pozdrawiam

To nie jest ściema, niejednokrotnie mylnie zaspokojone potrzeby. Masa klientów mojego sklepu kupuje nieodpowiednie rowery do zastosowania i potem próbują je oswoić. Mnie mój fs przez pewien czas służył jako rower dojazdowy do pracy, bo szkoda mi było go nie używać; gdybym nie zaczał z niego korzystać tak jak to powinno być to pewnie bym sprzedał. Stan praktycznie idealny, "jeżdżony po bułki".

To prawda, rozmawialem z bylym wlascicielem i po prostu chcial miec fajny rower, a ze mu sie taki podobal to jeszcze pomocny staff sklepu zaproponowal mu rozmiar L przy 170cm wzrostu co by pozniej dokupil krotki mostek itp itd hehe a rower jak z pudełka. Nie kumam tylko jednej rzeczy - wymienil amortyzator z przodu na Lyrika i kola na Deetracks'y...

To nie jest ściema, niejednokrotnie mylnie zaspokojone potrzeby. Masa klientów mojego sklepu kupuje nieodpowiednie rowery do zastosowania i potem próbują je oswoić. Mnie mój fs przez pewien czas służył jako rower dojazdowy do pracy, bo szkoda mi było go nie używać; gdybym nie zaczał z niego korzystać tak jak to powinno być to pewnie bym sprzedał. Stan praktycznie idealny, "jeżdżony po bułki".

Masz pewnie rację, ale mój racjonalny umysł z trudem akceptuje aż takie pomyłki. Reign 2 w obecnej konfiguracji to (katalogowo) ponad 8 kPLN. Może nie jest to dużo, ale jak na rower i przeciętne dochody Kowalskiego jest to kwota znacząca, która przynajmniej mnie, skłoniłaby do głębszej analizy potrzeb i sposobu ich zaspokojenia.

@cubus88

Gratuluję świetnej zabawki. Napisz jak się sprawuje maestro.

Pozdrawiam

Dowod zakupu wraz z wszystkimi papierami jak i akcesoriami rozwialy moje watpliwosci co do legalnosci tego szpeja. Poki co jestem pozytywnie zaskoczony, ale nie bede nic pisal o przejazdzce polna droga. Zabieram go zgnoic w gory to napisze cos za 2tyg. Powiem tylko ze zrobil mi smaka, nie bedac pode mnie wyregulowany.

Tu nie chodzi o racjonalizm tylko realizowanie swoich potrzeb w zły sposób. Jeździłem rowerem za 25 tys zł do pracy bo warunków dla mnie do jazdy w terenie nie było - po przeprowadzce do innego kraju. Mogłem go zostawić i nadal bujać się nim do pracy, bo byłoby szkoda by tylko stał, albo sprzedać. Stan był praktycznie idealny.

Masa ludzi kupuje rowery mtb i przezbraja je w opony szosowe lub miejskie a do tego jeździ na zablokowanym zawieszeniu. To raczej potwierdza nietrafienie sprzętem w potrzeby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...