gabriel86 Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu przymierzałem się do zakupu specialized ' a epic 'a , obserwując allegro natrafiłem na ofertę , która wydaje mi się ciekawa. Mam kilka pytań, i z góry dziękuję za odpowiedź: Link do oferty: http://allegro.pl/rower-specialized-epic-17-5-super-stan-slx-magura-i2392101471.html Pytania: - rama ma 17,5" - czy będzie odpowiednia przy wzroście 180cm do agresywnej jazdy xc - czy system Brain jest rzeczywiście tak wspaniały jak można to przeczytać w opisie aukcji i na amerykańskich forach? - na czym polega magia specialized'a? Czy ktoś ma taki rower i mógłby powiedzieć jak zachowuje się przy zjazdach i na korzeniach? Pozdrawiam GaB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Wprawdzie nie jeżdżę na Epicu tylko Stumpjumperze, ale mogę powiedzieć, że nie zmieniłbym już na inną markę. Wyczynowe modele Speca są nie do zastąpienia Co do tego Epica to bym się zastanowił. Cena co prawda kusząca, ale jest to składak z 2005 !!! czyli całe wieki za dzisiejszą technologią. Brain z tamtych czasów to pomyłka. Koła są kiepskie, a to bardzo ważny element. Reszta osprzętu też nie zachwyca. 17,5 będzie dla Ciebie za mały. Osobiście nie skusiłbym się na niego. Oczywiście wszystko zależy od budżetu. Jeśli upierasz się na Epica, to szukałbym raczej na ebay'u w modelach 2009 i wyżej. Rozważ opcję zakupu samej ramy (przy ograniczonym budżecie) i złożeniu na miarę możliwości z używek. Rama to podstawa do dalszych zmian. Jak kupisz kiepską ramę, to cała reszta nie wiele wniesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabriel86 Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Witam i dzięki za odpowiedź. Czytałem że różnicy zbyt wielkiej nie ma pomiędzy modelem 05 a 09. Z racji tego że rower jest z mojego miasta, dziś rano na nim jeździłem i rama 17,5" jest idealna... sztyca wysunięta na ok 10cm. A co to za koła są w tym epicu? Takie koła widziałem że montują w bardzo wysokich modelach kellys'a. Temat ebay'a mam przerobiony.. przy obecnym kursie nie ma rowerów w atrakcyjnych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lider Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Witam i dzięki za odpowiedź. Czytałem że różnicy zbyt wielkiej nie ma pomiędzy modelem 05 a 09. Z racji tego że rower jest z mojego miasta, dziś rano na nim jeździłem i rama 17,5" jest idealna... sztyca wysunięta na ok 10cm. A co to za koła są w tym epicu? Takie koła widziałem że montują w bardzo wysokich modelach kellys'a. Temat ebay'a mam przerobiony.. przy obecnym kursie nie ma rowerów w atrakcyjnych cenach. witam niedawno nabyłem epica M5 z 2008roku jest przedstawiony bardzo dokładnie przez jego poprzednika ELITA .Co prawda po zakupie było pare mankamentów/ serwis amortyzatora -250 zł -sprint bialystok / w jego stanie technicznym lecz teraz śmiga wyśmienicie.poprzednio śmigalem na szosie wiec jest to moj pierwszy zakup jesli chodzi o mtb ale dla mnie to same pozytywy.same zewieszenie...bajka.inteligencja tylnego zawieszenia...brain jest super!czy szosa czy przełaj to sama zabawa i profesjonalizm.oczywiscie i sa koszta- serwis braina w w-wie to koszt ok 1000 ale za przyjemnosc trzeba placic i z nich kozystac.ja smigam a i inni moga pozazdroscic... pozdrawiam witam niedawno nabyłem epica M5 z 2008roku jest przedstawiony bardzo dokładnie przez jego poprzednika ELITA .Co prawda po zakupie było pare mankamentów/ serwis amortyzatora -250 zł -sprint bialystok / w jego stanie technicznym lecz teraz śmiga wyśmienicie.poprzednio śmigalem na szosie wiec jest to moj pierwszy zakup jesli chodzi o mtb ale dla mnie to same pozytywy.same zewieszenie...bajka.inteligencja tylnego zawieszenia...brain jest super!czy szosa czy przełaj to sama zabawa i profesjonalizm.oczywiscie i sa koszta- serwis braina w w-wie to koszt ok 1000 ale za przyjemnosc trzeba placic i z nich kozystac.ja smigam a i inni moga pozazdroscic... pozdrawiam opis epica http://www.bikestats.pl/rowery/Specialized-Epic_386_5218.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.