BONUS Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Modernizuję koła, a w zasadzie kupuję nowe ze szprychami DT Champion. Dostaję różne oferty cenowe, najczęściej 1,20 za sztukę a jeden sprzedawca zaoferował za 1,00 zł z nyplem. Gdy wspomniałem o tym innemu sprzedawcy ten stwierdził, że to prawie niemożliwe, że łatwo oszukać na szprychach, bo prawie nikt nie odróżni DT Champion od innych i dlatego mogli mi u konkurencji zaproponować niższą cenę, wstawiając tańsze szprychy. Jak nie dac się oszukać i po czym poznać ze mam w kole DT Champion? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Chyba przedewszystkim po tym ze na glowce szprychy powinno byc wytloczone DT . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Chyba przedewszystkim po tym ze na glowce szprychy powinno byc wytloczone DT . Czyli gdzieś przy piastach? dzięki za info, będę szukał wytłoczenia DT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Tutaj Dziękuję, już sobie pobrałem tę samą fotkę ze strony producenta, jednak nie znalazłem kształtu liter jakie są wybite - DZIĘKUJĘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 W unibike Evo ponoć mają być, a ja w swoim nie widze ... żadnej D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 W unibike Evo ponoć mają być, a ja w swoim nie widze ... żadnej D Podróbka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 To moze masz jakies oem'owe dt :035: albo oryginalnosc tych dt jest lekko watpliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axi Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jeśli nie są zaplecione w kole, tylko luzem, to jeszcze jak masz wagę z dokładnością do 1g to można po wadze . Dla danej długości i modelu waga kompletu powinna się zgadzać z tą na stronie producenta. Ja nawet nie zwróciłem uwagi, że mam mieć szprychy DT, ale pewnego razu z bliska się przeglądając piaście patrzę na łebki, a tam wybite DT :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jeśli nie są zaplecione w kole, tylko luzem, to jeszcze jak masz wagę z dokładnością do 1g to można po wadze . Dla danej długości i modelu waga kompletu powinna się zgadzać z tą na stronie producenta. Ja nawet nie zwróciłem uwagi, że mam mieć szprychy DT, ale pewnego razu z bliska się przeglądając piaście patrzę na łebki, a tam wybite DT :] . się porobiło, zaraz wszyscy będą sprawdzać czy ich nabili w butelkę czy nie :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Jak poznac richmanny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DENI Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ja tez sprawdzalem ostatnio bo kola kupowalem z allegro i myslalem ze mam machy ale przelecialem reka po szprysze i wyczulem lekkie zgrubienie przy koncu ,znaczy sie szprycha cieniowana czyli to jest pewnie comp logo dt bylo wiec wszystko gra mach bedzie na calej dlugosci taki sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ja tez sprawdzalem ostatnio bo kola kupowalem z allegro i myslalem ze mam machy ale przelecialem reka po szpry.....sze ? i wyczulem lekkie zgrubienie przy koncu ,znaczy sie szprycha cieniowana czyli to jest pewnie comp logo dt bylo wiec wszystko gra mach bedzie na calej dlugosci taki sam a champion jest cieniowany? Pytam bo NIE chcę cieniowanych, tylko normalne 2,00 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Champion nie jest cieniowany ma 2mm ( albo wersja 1,8 mm ) na calej dlugosci. Cieniowany jest model wyzej - competition Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wlkp Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 W Evo 06 nie ma już DT, ponoć były w innych rocznikach. Teraz są: SAPIM / NIERDZEWNE / CZARNE 14 G - dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Champion nie jest cieniowany ma 2mm ( albo wersja 1,8 mm ) na calej dlugosci. Cieniowany jest model wyzej - competition i dobrze, ja wolę 5 gramów więcej, ale mieć mocne koło, zwłaszcza ze ono ma 28". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKARAMANGA Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Tutaj Wow, kiedys brałem 32 czarne szprychy na przód i dopiero teraz wiem, że to są dt :-) Na tył dałem Sapimy leader black. Wiecie może które lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Wow, kiedys brałem 32 czarne szprychy na przód i dopiero teraz wiem, że to są dt :-) Na tył dałem Sapimy leader black. Wiecie może które lepsze? Czy to wytłoczenie "DT" na szprychach jest jest bardzo wyraźne? Pytam bo ja na kilku widzę coś takiego, a na większości jest coś odciśnięte, ale praktycznie jest nieczytelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 U mnie jest wyraznie na kazdej sztuce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondari Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 a ja mam jakies N albo Z niewiem dokładnie. wie ktoś co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 28 Maja 2006 Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 pewnie DT tylko nie umiesz odczytac tego hieroglifu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 29 Maja 2006 Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 hehe niektórzy to zaraz będe gotowi zmienić szprychy bo nie mają 'd' lub 'dt' na łebku. . . może od tego nadmiaru wiedzy nie zarwą się od wami ;P mam pytanie czy dobre są szprychy sapin?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.