Skocz do zawartości

[szprychy] DT Champion - po czym poznać?

BONUS

Rekomendowane odpowiedzi

Modernizuję koła, a w zasadzie kupuję nowe ze szprychami DT Champion. Dostaję różne oferty cenowe, najczęściej 1,20 za sztukę a jeden sprzedawca zaoferował za 1,00 zł z nyplem. Gdy wspomniałem o tym innemu sprzedawcy ten stwierdził, że to prawie niemożliwe, że łatwo oszukać na szprychach, bo prawie nikt nie odróżni DT Champion od innych i dlatego mogli mi u konkurencji zaproponować niższą cenę, wstawiając tańsze szprychy.

Jak nie dac się oszukać i po czym poznać ze mam w kole DT Champion?

Jeśli nie są zaplecione w kole, tylko luzem, to jeszcze jak masz wagę z dokładnością do 1g to można po wadze :). Dla danej długości i modelu waga kompletu powinna się zgadzać z tą na stronie producenta.

Ja nawet nie zwróciłem uwagi, że mam mieć szprychy DT, ale pewnego razu z bliska się przeglądając piaście patrzę na łebki, a tam wybite DT :] .

Jeśli nie są zaplecione w kole, tylko luzem, to jeszcze jak masz wagę z dokładnością do 1g to można po wadze :). Dla danej długości i modelu waga kompletu powinna się zgadzać z tą na stronie producenta.

Ja nawet nie zwróciłem uwagi, że mam mieć szprychy DT, ale pewnego razu z bliska się przeglądając piaście patrzę na łebki, a tam wybite DT :] .

:) się porobiło, zaraz wszyscy będą sprawdzać czy ich nabili w butelkę czy nie :lol:

ja tez sprawdzalem ostatnio bo kola kupowalem z allegro

i myslalem ze mam machy

ale przelecialem reka po szprysze

i wyczulem lekkie zgrubienie przy koncu ,znaczy sie szprycha cieniowana czyli to jest pewnie comp :)

logo dt bylo wiec wszystko gra :)

mach bedzie na calej dlugosci taki sam

ja tez sprawdzalem ostatnio bo kola kupowalem z allegro

i myslalem ze mam machy

ale przelecialem reka po szpry.....sze ?

i wyczulem lekkie zgrubienie przy koncu ,znaczy sie szprycha cieniowana czyli to jest pewnie comp :)

logo dt bylo wiec wszystko gra :D

mach bedzie na calej dlugosci taki sam

a champion jest cieniowany? Pytam bo NIE chcę cieniowanych, tylko normalne 2,00 mm.

• 2 miesiące temu...

Wow, kiedys brałem 32 czarne szprychy na przód i dopiero teraz wiem, że to są dt :-)

Na tył dałem Sapimy leader black. Wiecie może które lepsze?

Czy to wytłoczenie "DT" na szprychach jest jest bardzo wyraźne? Pytam bo ja na kilku widzę coś takiego, a na większości jest coś odciśnięte, ale praktycznie jest nieczytelne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...