smokeing Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Witam. Kupiłem adapter tarczy PM/PM do tarczy 180mm i nie wiem jak go zamontować. Instrukcja jest niejasna. Czy dobrze to zrobiłem? Po co jest ten plastik na śrubie u góry na zdjęciu? Uniemożliwia on wkręcenie śruby bo rozszerza się i włazi na śrubę. Z góry dzięki za pomoc smokeing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Ten plastik mozesz wyjąć,nie jest on konieczny do prawidłowego działania hamulca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smokeing Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Czyli dobrze to zamontowałem? Dłuższa śruba jest wyżej (zakładając że rower stoi na kołach) Nie dokręcałem zbyt mocno. W instrukcji było 8Nm, ale niestety nie mam klucza dynamometrycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Tak, dłuższa śruba powinna być na górze, z resztą na adapterze powinno być strzałka, lub inne oznaczenie wskazujące górę adaptera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Wydaje mi się że dobrze przykręciłeś,jeżeli tarcza nie ociera o klocki czy coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smokeing Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Witam. Mam kolejny problem z tego co widzę wiele razy wałkowany na forum. Tarcza i klocki są nowe, tarczę przed jazdą odtłuściłem bo mogła się zabrudzić podczas montażu. Co prawda nie padało, ale gdy wjechałem w mokrą trawę to hamulec bardzo piszczy. Na forum przeczytałem o smarze miedzianym, ale gdzie mam go zaaplikować? Na gwinty śrub mocujących zacisk, czy pomiędzy klocki a zacisk? Z góry dzięki smokeing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Smar aplikuje się pomiędzy zacisk a klocki. Nie daj go tylko za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.