anys Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Witam, Znajomy kupił R7 z uszkodzoną śruba trzymające pokrętło tłumika ABS (ofc używkę) czyli dokładnie tą po prawej stronie, No i krótko mówiąc nie mamy pomysłu jak to odkręcić, a rozwiercanie w takim miejscu nie wchodzi w grę liczymy na pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Może Torxa lekko nabić? T10, albo T9 powinien być idealny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Delikatnie rozwiercić gniazdo imbusa wiertłem 2 mm (wywiercić nieco głębiej - 1 mm) i wtedy Torxa nabić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Poszukaj wykrętaka. To takie stożkowe wiertło z lewym skrętem. Na lewych obrotach wwiercając się w śrubę jednocześnie ją odkręca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 A dlaczego nie rozwiercać? Według mnie najlepsze rozwiązanie - rozwiercasz, łeb śruby odpada, ściągasz pokrętło, zostaje gwint ze śruby, chwytasz blyckami, odkręcasz i po kłopocie. Wykrętak się nie sprawdzi, żeby go użyć trzeba najpierw nawiercić śrubę na odpwiednią głębokość, tam jest chyba M3 więc po pierwsze wiertło max 2mm, po drugie trzymając wiertarkę jest to niwykonalne a po trzecie do takich małych śrub nie ma takich wykrętaków (chyba ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Miałem taką samą sytuację, dobrze dobrany płaski śrubokręt załatwił sprawę. Z torxem też powinno pójść, ta śrubka nie jest mocno dokręcona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.