Skocz do zawartości

[u lock] szukam do 50zł

jasinski21444

Rekomendowane odpowiedzi

Przewage masz ta, ze jestes swiadomy zagrozenia i nie uzywasz gownianej linki, wiec zlodziej szybciej zainteresuje sie rowerem ktory taka wlasnie bedzie przypiety

Tak się wczoraj zastanawiałem czy nie jest trochę odwrotnie. W sensie, że lepsze zabezpieczenie bardziej przyciąga - wiadomo, im droższe tym za pewne i rower droższy.

Aczkolwiek nie ma co ryzykować.

Żeby nie robić zupełnego offtopica jeszcze zapytam.

Duża jest różnica w wytrzymałości kłódki i zatrzaska, że łańcuch z kłódką jest droższy?

Go Ride Rowery - Sklep rowerowy Kraków - Zapięcie łańcuch Author ACHL-55

Allegro

I ogólnie co sądzicie o tych authorowych łańcuchach.

Cały czas waham się pomiędzy łańcuchem, a u-lockiem. Aczkolwiek rower parkował będę najczęściej pod szkołą gdzie do wyboru mam uriwkółko postawione z wielką biedą po kilkudziesięciu apelach, listach, błaganiach i służącą do tej pory za rowerowy parking siatką ogrodzeniową i jej słupkami.

Moze dla jakis pijakow taka zaleznosc jest spelniona, ale jak ktos chodzi z nozycami i pozniej sprzedaje rowery to pewnie chociaz mniej wiecej potrafi odroznic klase przerzutek.

Łańcuchy i ulocki są akurat w roznych cenach. Na ogól ulocki są lepsze, bo tu masz solidny pręt, a w łancuchu ogniwa o mniejszej srednicy- wystarczy ze przetniesz jedno.

Ja na twoim miejscu poszukalbym sposobu zapieca ulocka o rame. Np rower wsadzasz tylnym kolem w wyrwikolko i zapinasz o tylny trojkat ramy, lapiac przy okazji kolo lub pare szprych.

Duża jest różnica w wytrzymałości kłódki i zatrzaska, że łańcuch z kłódką jest droższy?

Nie słyszałem żeby ktoś przecinał sam zamek. Raczej biorą się za łańcuch. Pewnie kłódka ze względu na wymiar jest trudniejsza do przecięcia, Dla mnie jednak jest ważniejsza jakość ogniw.

Ja na twoim miejscu poszukalbym sposobu zapieca ulocka o rame. Np rower wsadzasz tylnym kolem w wyrwikolko i zapinasz o tylny trojkat ramy, lapiac przy okazji kolo lub pare szprych.

A jakby postawić rower obok stojaka i do jego zewnętrznej rury przypiąć ramę u-lockiem?

O ile masz nóżkę- czemu nie? Mozesz popróbować na sucho, bez ulocka, czy to się sprawdzi.

Nóżki nie mam, aczkolwiek myślę, że przypięty ulockiem nie powinien spaść. Ew. można dodatkowo przypiąć go jakąś linką z bazaru w celu utrzymania go w pionie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...