jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Witam. Z racji tego iż nie długo będę miał nowy rower Kross Evado 1.2 to szukam jakiegoś u-locka do 50zł z allegro. Wiem żę to nie dużo ale no nie zarabiam , uczę się jeszcze i związku z tym muszę ograniczyć budżet do 50zł z przesyłką z allegro. Myślałem nad Kellys Alert co myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Na zabezpieczenie nie warto żałować. Fakt lepiej takie niż wcale ale 50,- z przesyłką czyli 40,- za zabezpieczenie. http://rower-sport.pl/pl_PL/p/Zabezpieczenie-KELLYS-KLS-ALERT/1298 Robi lepsze wrażenie niż linka za 15,- złotych. Na złodzieja "pierwszego kontaktu" pewnie wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Tak tylko że nawet jak bym chciał to nie mogę dać więćej niż 50zł bo zwyczajnie nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 ewentualnie Cycle-Lock . UI-locki poniżej 100 zł nie stanowią realnego zabezpieczenia roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 A czy to zabezpieczenie stosowawne razem z zapięciem na koło powinno zdać egzamin ? Bo niechciałbym jednak aby te 1,5k za rower poszło na marne.... W starym treku miałem kiedyś zapinanie na ruchomym czymś przyczepionym do ramy , coś jak u-lock ale przyczepiony na stałe do ramy , stanowiło to dość dobre zabezpieczenie Jest coś takiego jeszcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dasaj Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 W starym treku miałem kiedyś zapinanie na ruchomym czymś przyczepionym do ramy , coś jak u-lock ale przyczepiony na stałe do ramy , stanowiło to dość dobre zabezpieczenie Jest coś takiego jeszcze ? Jest, np Axa Defender, można nawet dodać do tego linkę i masz podwójne zabezpieczenie. Można dostać w sklepach, które sprzedają holendry. Ale sprawdź, czy da się zamocować na Twojej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Chodzi mi o coś podobnego do tego niżej tyle że to nie jest przymocowane do ramy za pomocą tego plastiku tylko całe dolegało do tej rury co niżej i było przykręcane dwoma śrubami jak bidon a to u było na kluczyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LazyPete Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Apropo taniego ulocka, miał ktos do czynienia z takim Magnumem?: http://allegro.pl/zapiecie-typu-u-lock-magnum-3816-z-uchwytem-i2388200928.html cena dosyć konkurencyjna, zabezpieczenie na pewno lepsze od linki, warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Lepsze niż linka więc warto, ale jak ktoś będzie miał nożyce to przetnie, niestety ale dobre zapięcie poniżej 100 zł nie znajdziesz. Pytanie tylko czy ktoś będzie chciał ukraść rower, bo w mniejszych miejscowościach to raczej nikt z nożycami pod kurtką nie chodzi, w moim mieście wszystko zamykane na linki i raczej stoi. Tylko ja się zabezpieczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goncik Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Nawet w Galileo mówili, że U-Locki za 50 zł to byle majster zdejmie. Jak kupować to od razu coś porządnego, np zabezpieczenia Abus lub Kryptonite, ale to więcej niż 50 zł. No ale chyba swoje 1500 zł na dwóch kółkach nie chcesz zabezpieczać sprzętem równowartości 5 kebabów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LazyPete Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Właśnie mam taką sytuację jak kolega wyżej, mieszkam w mniejszym mieście i nie widziałem tu jeszcze roweru przypiętego u-lockiem, same linki. Dlatego rozważam czy jest sens wyrzucać 200pln na Kryptonita, wmawiając sobie że nikt tutaj sie nie specjalizuje w kradzieży rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Do 150 zł z wysyłką też można dostać coś porządnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burak Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Tani U-Lock jest nic nie warty. Szkoda każdej złotówki. Linkę każdą da się przeciąć, ale jeśli ma dużo włókien zajmie to trochę czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LazyPete Napisano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 O skur***, przeciął u-locka nożycami ok, biorę Kryptonite mini 7, trochę mały, ale jest z linką to może nie będzie tragedii z przypięciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dasaj Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 przeciął u-locka nożycami W tanim ulocku to pewnie łatwiej sforsować zamek niż bawić się publicznie wielkimi nożycami. Osoba grzebiąca przy zamku nie zwraca takiej uwagi na siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Florek Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Niestety przy obecnym poziomie znieczulicy społecznej to może się bawić z nożycami, brzeszczotem, a jak dobrze pójdzie to i z piłą tarczową i nikt się nie zainteresuje. A do autora tematu - ja do poprzedniego roweru kupiłem U-locka za niecałe 100 złotych i niedługo się nim cieszyłem. Zostawiłem na godzinę - po rowerze i U-locku ani śladu. Także radziłbym zainwestować jednak w coś lepszego. Ja obecnie stosuję jedyne pewne zabezpieczenie - nie spuszczam roweru z oka nawet na moment, jak jadę załatwić coś w banku/do sklepu - wchodzę do środka ze sprzętem - jak grzecznie zapytasz to zwykle nie robią problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Ja obecnie stosuję jedyne pewne zabezpieczenie - nie spuszczam roweru z oka nawet na moment, jak jadę załatwić coś w banku/do sklepu - wchodzę do środka ze sprzętem - jak grzecznie zapytasz to zwykle nie robią problemów. I tu pies jest pogrzebany , będę musiał 5 dni w tygodniu przez 8 godzin zostawiać go na szkolnym parkingu dla rowerów , więc nie mam jak go pilnować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kofi Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Miał ktoś w ręku coś takiego: http://allegro.pl/pancerne-zabezpieczenie-na-klucz-100cm-x-23mm-i2370178991.html Z zewnątrz wygląda przekonywająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 @Kofi Złudzenie optyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=nWqE4NdPf14&NR=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goncik Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Szczerze to jakbym chciał wejść w posiadanie Twojego roweru to zdjąłbym Ciebie jak już zdejmiesz zabezpieczenia. Ja i kolega bardzo lubimy czyjeś rowery. Także uważajcie O takich sytuacjach tez trzeba pamiętać... mnie z roweru chcieli ściągnąć ze 2 razy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Tanie ulocki nie są nawet ze stali hartowanej, dlatego łatwo je przeciąć nożycami, nawet jeżeli pręt jest gruby, takze trudno jest ocenic ich trwalosc. Wg mnie nie warto ryzykowac utraty porzadnego roweru. Dobre zabezpieczenie to tylko jednorazowy wydatek i bedzie sluzylo Ci przez lata oraz nie straci na wartosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kofi Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=nWqE4NdPf14&NR=1 Faktycznie, daje to do myślenia. Dzięki za link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Kurczak tak tylko że no tak jak pisałem nie zarabiam i w tej chwili 50zł to są moje jedyne pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 W takim razie podany wczesniej magnum http://allegro.pl/zapiecie-typu-u-lock-magnum-3816-z-uchwytem-i2388200928.html wyglada na dosyc ogarniety w kategorii do 50. Jest zrobiony ze stali hartowanej(na to powinienes zwrocic uwage), wiec moze nie pojdzie tak latwo pod kazdymi nozycami. Mozesz isc do sklepu rowerowego albo jakies hurtowni w poblizu i sie rozejrzec(zaoszczedzisz na przesylce) i wybrac cos, co bedzie grube, ciezkie, koniecznie ze stali hartowanej i wygladajace solidnie(takze, zeby odstraszyc potencjalnego zlodzieja). Pamietaj tylko, zeby parkowac najlepiej przed jakas kamera albo w miejscu, gdzie chodza ludzie- prawdopodobnie zlodziej nie bedzie chcial bawic sie zbyt dlugo nozycami. No i pamiętaj też, ze zabezpieczenie to nie amortyzator, ktory wplywa na komfort i mozesz go sobie zmienic, jak zdobedziesz kase,tylko element wplywajacy binarnie na to czy zachowasz rower, a jezeli nie jestes przy kasie to tymbardziej jego strata zaboli. Przewage masz ta, ze jestes swiadomy zagrozenia i nie uzywasz gownianej linki, wiec zlodziej szybciej zainteresuje sie rowerem ktory taka wlasnie bedzie przypiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.