smokeing Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Witam. Zaliczyłem dzisiaj małego dzwona. Cała siła podczas wywrotki wytraciła się prawdopodobnie na lewej klamce hamulca Shimano M445 tak, że wcisnęło ją do oporu. Po postawieniu roweru na koła klamka wciskała się do końca bez żadnego oporu i nie hamowało w ogóle. Po kilku mocniejszych naciśnięciach hamulec znowu zaczął działać. Czy to normalne zachowanie? Czy gdy rower stoi do góry kołami, naciskając hamulec można go zapowietrzyć? Z góry dzięki za odpowiedzi smokeing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Tak, to normalne. Kiedyś miałem identyczną sytuację, tyle że przywaliłem klamka w barierkę. Również po kilku wciśnięciach znowu "załapał", i działał jeszcze dłuugo . Klamek lepiej nie wciskać jak rower jest do góry kołami. Zresztą, po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Można by rzec ze hamulec sie "zakrztusił", po kilku pompowaniach zassał płyn i działa. Jeżeli nic nie jest krzywo i nie ma wycieków nie ma sie czym martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.