bobiik Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Od siebie mogę śmiało polecić zestaw ZTR Crest,piasty Novatec 711/712 SB i szprychy CN Spoke AERO 424 2.0/0.9x2.2/2.0. Wyszło mnie finalnie 1300zl z przesyłką. Zaliczyłem już na nich pare wycieczek i jeden maraton. Waga zestawu to przód 638gr i tył 769gr. Koła fenomenalnie się toczą(-: Zakładanie opon w systemie tnt to bajka. Osobiście mam założone opony Geax Saguaro w wersji zwijanej. Opone wystarczy założyć,namydlić ranty i napompować. Póżniej spuścić powietrze wlać mleczka i ponownie pompować. Nie ma co się bać bezdętek (-:
chickenowa Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 Problemem jest u mnie niechec jazdy na niskim cisnieniu
tobo Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 To się zachęć, bo zabobony są bardzo szkodliwe Rozumiem że jak wymyślisz sobie złote zęby to powrót do normalnych jest bolesny i kosztowny ale to tylko mniejsze pierdnięcie w oponkę lub upuszczenie z niej trochę parcia Przeicież nie podpiszesz z diabłem dozgonnego paktu - jeździsz na niskim ciśnieniu w zamian za nowe kółka.
dawid Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 ba bezdętkach tez mozesz sobie zapodac wyższe ciśnienie, ja jeżdze na blisko 3atm bo przy wadze 92kg to inaczej sie nie da ;P
Mod Team Maniak Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2012 Oj pojeździsz i się przekonasz. Do kół dokup jakieś nowe kapcie, zależnie od terenu w jakim jeździsz np FF/RoRo lub X-kingi (czy pochodne) i poczuj różnicę.
Mod Team Pixon Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2012 Ciężko jest tutaj z tym niskim ciśnieniem, jak się pompuje opony do 4,5 atm. Nic nie pomaga w próbie namówienia do spuszczenia, nawet porównianie jazdy na niskim ciśnieniu do fulla
chickenowa Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 Full to full. Roznica w jezdzie jest tak wielka jak kanion kolorado
chickenowa Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 Wczoraj zostalam uswiadomiona, ze jeszcze oprocz kol bede musiala wymienic kasete na taka z bebenkiem aluminiowym. :/ Jeden wydatek ciagnie drugi... No nic, poszukam chyba jakies uzywki. Pytanie tylko, czy wraz z kaseta musze wymieniac lancuch i np korbe?
ukaniex Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Przy okazji systemu no tubes może przekona Cię jeszcze to, że taki zestaw jest obojętny na krawężniki i dobicia co w przypadku dętki często kończy się snejkiem. Kupno łańcucha i blatów jest uwarunkowane ich zużyciem.
dawid Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Nie musisz od razu tej kasety wymienić, przypuszczam że nie masz takiej siły zeby odrazu ponacinać bębenek, są jeszcze patenty z zyletką itd, ale to już musisz na forum poszukać co zrobić zeby kasety nie wymieniać
@lek Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 dawid też niedługo będę składał koła, coś podobnego co składałeś dla mojego brata Novatec (tylko ja bym chciał białe lub czerwone anodowane, nie malowane) / ZTR Crest / Nyple alu czerwone, ale jeszcze nie wiem jakie szprychy pod 80kg. Chciałbym, zeby zestaw wyszedł jak najbliższy 1400g, bo obecnie mam 1491g na XC717.
@lek Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 No przecież wiem, anoda odnosiła się do koloru czerwonego
coymet Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Zrobiłem sobie jeszcze nie tak dawno kółko na przód - ZTR Olympic, Novatec d711 i szprychy MAC424 - ważę w ciuchach góra 72kg i gorąco NIE polecam szprych MAC424, jeśli ktoś chce mieć sztywne bocznie koło. Zastosowanie płaskich szprych, wiadomo - sugeruje od razu kiepską boczną sztywność, ale generalnie nie widzę zalet jakie płyną z posiadania płaskich szprych w rowerze mtb. Koło lata jak chce między goleniami, a zaplatane było przez znanego i cenionego fachowca. Gdybym robił jeszcze raz - piasta i obręcz super, natomiast szprychy - prawdopodobnie wybrałbym D-lighty - waga prawie ta sama (jeżeli dobrze pamiętam 9gr różnicy), cena złotówkę niższa na sztuce. Pozdrawiam
rzymo Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Hmm... ważę 80kg, koło 29" na ZTR 355 i Mac424 - na sztywność nie narzekam. Koło mi nie "lata jak chce między goleniami" Za to z tyłu mam 'zwykłe' okrągłe, 1.8mm na środku.
coymet Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Czasem mam wrażenie , ze mam jakąś "felerną" partię tych szprych, bo już przy zaplataniu były problemy z odpowiednim naciągiem. rzymo, skąd brałeś te szprychy ?
Kellysbicycles Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Siemka. Podepnę się pod temat bo jestem w podobnej sytuacji z tym, że w ostateczności mogę wykrzesać te 300/400zł więcej niż w temacie. Ogólnie od samego początku planowałem coś z gotowców np. Mavic Crosstrail bądź XT (na kulkach :/). Stwierdziłem jednak, że to niezłe kloce. Zatem w oko mi wpadły koła z Bikestacji, mianowicie ZTR Crest + CN Mac 424 + Novatec NT-D711 i NT-D712 + alu nyple. Zaniepokoiła mnie jednak wypowiedź rzymo. Chociaż jeśli D-ligt'y są mocniejsze od Mac424 i do tego tańsze to problem się rozwiązał. Cały czas natomiast chodzą mi po głowie... piasty. Novatec'i takie popularne bo wiadomo - lekkie, tanie i na maszynach. Poczytałem parę opinii o nich i nie brzmią zbyt zachęcająco. Głównie jeśli chodzi o tył i słabe uszczelnienia od strony bębenka. Nie wiem też czy można do nich dokupić stalowy bębenek, a nie wiem jak długo pociągnie aluminiowy z kasetą SLX. Fajnie by było gdyby ktoś z was podzielił się spostrzeżeniami na temat tych piast. Jako alternatywę widzę Shimano'wskie XT. Z tym, że serwisowanie kulek... Mają za to niezniszczalny stalowy bębenek. Kolejną alternatywą były by Hope Pro 2 EVO. Z łatwością można dostać stalowy bębenek, ponoć dobrze uszczelnione no i maszyny. Tylko ta cena.... Co sądzicie o tym ?
Piksel Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Z tym, że serwisowanie kulek... Nie rozumiem w czym jest problem z serwisowaniem tego typu piast?Jeśli nie masz doświadczenia trzeba po prostu poświęcić więcej czasu na kontrowanie i tyle.Bo wyjęcie osi i kulek, wyczyszczenie, nasmarowanie i złożenie nie wymagają chyba nadzwyczajnych umiejętności.
bobiik Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Siemka. Podepnę się pod temat bo jestem w podobnej sytuacji z tym, że w ostateczności mogę wykrzesać te 300/400zł więcej niż w temacie. Ogólnie od samego początku planowałem coś z gotowców np. Mavic Crosstrail bądź XT (na kulkach :/). Stwierdziłem jednak, że to niezłe kloce. Zatem w oko mi wpadły koła z Bikestacji, mianowicie ZTR Crest + CN Mac 424 + Novatec NT-D711 i NT-D712 + alu nyple. Zaniepokoiła mnie jednak wypowiedź rzymo. Chociaż jeśli D-ligt'y są mocniejsze od Mac424 i do tego tańsze to problem się rozwiązał. Cały czas natomiast chodzą mi po głowie... piasty. Novatec'i takie popularne bo wiadomo - lekkie, tanie i na maszynach. Poczytałem parę opinii o nich i nie brzmią zbyt zachęcająco. Głównie jeśli chodzi o tył i słabe uszczelnienia od strony bębenka. Nie wiem też czy można do nich dokupić stalowy bębenek, a nie wiem jak długo pociągnie aluminiowy z kasetą SLX. Fajnie by było gdyby ktoś z was podzielił się spostrzeżeniami na temat tych piast. Jako alternatywę widzę Shimano'wskie XT. Z tym, że serwisowanie kulek... Mają za to niezniszczalny stalowy bębenek. Kolejną alternatywą były by Hope Pro 2 EVO. Z łatwością można dostać stalowy bębenek, ponoć dobrze uszczelnione no i maszyny. Tylko ta cena.... Co sądzicie o tym ? Mam dokładnie te kólka http://www.wojczal-bike.pl/produkt.php?kod=2313&&id_pod_kat=157&&id_kat=104&&id_pp=38 Zaliczyłem już na nich jeden maraton i pare wycieczek ,,terenowych,, Koła świetnie się toczą w porównaniu z posiadanymi poprzednio crossridami mavica to niebo ,a ziemia. Znacznie lepiej mi się na nich podjezdza.Oczywiście używam systemu bezdetkowego.Waga kółłek to odpowiednio przód 638 i tył 769gram.
Mod Team safian Napisano 8 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2012 Nie wiem też czy można do nich dokupić stalowy bębenek, a nie wiem jak długo pociągnie aluminiowy z kasetą SLX. Pociągnie długo - mój ma 3000 km z kasetami SLX, wgłębienia są wyraźne, ale skręcam bardzo mocno (ponad zalecane 40Nm) nakrętkę kasety i nic się nie pogłębia, z resztą sam bębenek kosztuje 95 zł, więc nie jest źle. Swoją drogą te bębenki lubią też pękać Jeżeli waga dla Ciebie nie gra roli to nie kupuj tej piasty. Nie ma się co oszukiwać, że stalowy bębenek będzie lepszy a i jak zauważyłeś uszczelnienie również. Hope, czy XT będą lepsze pod względem wytrzymałości.
Kellysbicycles Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Nie rozumiem w czym jest problem z serwisowaniem tego typu piast?Jeśli nie masz doświadczenia trzeba po prostu poświęcić więcej czasu na kontrowanie i tyle.Bo wyjęcie osi i kulek, wyczyszczenie, nasmarowanie i złożenie nie wymagają chyba nadzwyczajnych umiejętności. Wiem jak się serwisuje takie piasty... Obecnie posiadam M525 i robiłem to już nie raz. Ale sam fakt, że trzeba je serwisować mi się nie podoba. Ja chcę piasty, które założę i zapomnę. A jak się zużyją łożyska to wpakuję nowe i po sprawie. Pociągnie długo - mój ma 3000 km z kasetami SLX, wgłębienia są wyraźne, ale skręcam bardzo mocno (ponad zalecane 40Nm) nakrętkę kasety i nic się nie pogłębia, z resztą sam bębenek kosztuje 95 zł, więc nie jest źle. Swoją drogą te bębenki lubią też pękać Jeżeli waga dla Ciebie nie gra roli to nie kupuj tej piasty. Nie ma się co oszukiwać, że stalowy bębenek będzie lepszy a i jak zauważyłeś uszczelnienie również. Hope, czy XT będą lepsze pod względem wytrzymałości. Dzięki. W takim bądź razie będę musiał rozważyć Hope i XT. A i wiem tak przy okazji zapytam - jaką taśmę dać do ZTR Crest ? Bo producent podaje 21-25mm. I nie mam pojęcia co w takim wypadku wybrać. I czy da radę uszczelnić RoRo performance ?
kadargo Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Ja chcę piasty, które założę i zapomnę To kup 240S, one dokładnie tak działają
Piksel Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Tylko, że same piasty kosztują równowartość tego, co autor chce przeznaczyć na całe koła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.