Skocz do zawartości

[Amortyzator] fox forx talas r wymiana oleju

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Napisano

jednak zleciłem serwis amortyzatora serwisantowi. Jednakże taka operacja w serwisie jest droga wiec następny serwis robię sobie sam . jaki olej do tego amortyzatora wlać? (nazwa i gdzie takie oś można kupić)i w jakich proporcjach? do komory powietrznej do tłumika i do goleni dolnych . proszę o pomoc z góry dzięki

Napisano

no tak dzisiaj odkręciłem korek od komory powietrznej pierwsze spuściłem powietrze i coś buhło wydaje mi się że była tam komora azotowa po tym zdarzeniu poczytałem o tym amortyzatorze i gzie możne napełni tą komorę azotem pod ciśnieniem 10bar proszę o pomoc

Napisano

byłem ciekawy co jest w środku odkręciłem korek od komory powietrznej trzeba było się siłować z podniesieniem korka jak podniosłem korek to buchło na cały dom. doczytałem się że tylko w serwisach fox mogą napełnić komorę azotem i nie wiem ile będzie to kosztowało a mogłem zostawić to w spokoju... na serwis wydałem 240zł

Napisano

nie duża różnica 240 a 300 gratuluje teraz się prosić kogoś żeby amor ci napełnił azotem, nie wiem musisz się zorientować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...