petarda0 Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Witajcie, do tej pory pomykałem na semi slick robionych dla Mongoose przez Chińczyków, mają już swoje lata więc czas na zmianę i tu problem bo dotychczasowe opony były świetne więc szukałem czegoś o podobnej budowie bieżnika, trafiłem na mało popularną u nas oponę Continental City Rider więc prawie sukces, mam problem z wyborem rozmiaru opony, moje dotychczasowe są opisane jako: 40-622 (700-38C) założone na felgi Mavick 217 o szerokości 22mm i napompowane na max mają szerokość 37mm, rzecz w tym że Continental City Rider jest dostępny w rozmiarach: 37-622 (700-37C) i 42-622(700-42C) Różnica niby niewielka ale dla mnie istotna, dotychczasowe opony były optymalne, błotnik dobrałem wąski więc na mocowaniu zapasu wielkiego nie ma. Stare oponki trochę dziwnie opisane bo jest 38C i 40 więc nie wiem czego się trzymać. Jeśli ktoś miał do czynienia z oponkami Continental i może podzielić się wiedzą czy to 37 wyjdzie również w pomiarze szerokości opony czy firma ma tendencje do zaniżania i lepiej wybrać 42. Wszelkie uwagi mile widziane http://www.conti-onl...ityride_en.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.