Mlodziutki Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Siema na facebooku widziałem że będzie organizowana czasówka w Bytomskim Parku o to treść z profilu Bytomskiego Osiru : "Choć z dnia na dzień potęguje się atmosfera wielkiego piłkarskiego święta, w Bytomiu powodów do narzekania nie powinni mieć również rowerzyści. Tydzień po „I Bytomskim Rajdzie Rodzinnym”, który przejedzie ulicami naszego miasta, odbędą się Wyścigi rowerowe na czas. Entuzjastów szybkiej jazdy zapraszamy 10 czerwca do Parku Miejskiego im. F. Kahla. Biuro zawodów oraz start i mata ulokowane zostaną w Miasteczku Sportowym Fortum obok Pływalni Odkrytej. Zapisy prowadzone będą do godz. 10.30; rywalizacja rozpocznie się pół godziny później. Uczestnicy zawodów będą mieli za zadanie w jak najkrótszym czasie przebyć pętlę prowadzącą parkowymi dróżkami. Dla uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalnych trasa liczyć będzie 1,5 km. Starsi rowerzyści – licealiści oraz kategoria open rywalizować będzie na odcinku dwa razy dłuższym. Wzorem poprzednich edycji imprezy najlepsi w każdej z 7 kategorii otrzymają medale. Dodatkowo przeprowadzony zostanie konkurs z nagrodami, w którym wezmą udział wszyscy uczestnicy imprezy." oto plakat : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=340743919328202&set=a.108526435883286.10877.107649029304360&type=1
rzezniol Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Wzorem poprzednich edycji imprezy Brał ktoś udział w poprzednich edycjach ? Czasówka jest bardziej dla roweru szosowego czy MTB pytam bo plakat sugeruje MTB. Pozdro
Mlodziutki Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Napisano 1 Czerwca 2012 Ja brałem udział, zawody są bardziej mtb ponieważ w parku jest sporo dziur, w tamtym roku była w innym miejscu ale dwa lata temu było to właśnie w tym parku i zdobyłem mistrza Ale jednym minusem jest to że jest bardzo krótka trasa .
Mlodziutki Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Napisano 3 Czerwca 2012 Odświeżam wbija ktoś do Bytomia ? Podaje regulamin trasy itp I. Organizatorzy: Ośrodek Sportu i Rekreacji w Bytomiu ul. Parkowa 1 II. Termin i miejsce: Termin: 10 czerwca 2012 roku, start godz. 11.00 Miejsce: Park Miejski im. F. Kachla w Bytomiu. Start i Meta – Miasteczko Sportowe Fortum (Kąpielisko Odkryte). III. Zapisy: Zapisy odbywać się będą drogą elektroniczną rower@osir.bytom.pl oraz w dniu imprezy od godziny 10.30 w biurze zawodów na miejscu (Miasteczko Sportowe Fortum). Chętni do udziału w zawodach powinni posiadać dowód tożsamości, wypełnioną kartę zgłoszenia oraz oświadczenie od rodziców (w przypadku osób niepełnoletnich). Wzór zgłoszenia i oświadczenia znajduje się na stronie www.osir.bytom.pl. IV. Kategorie: 1 – Uczniowie szkół podstawowych – mała pętla (około 1,5 km) 2 – Uczniowie szkół gimnazjalnych – chłopcy - mała pętla (około 1,5 km) 3 – Uczniowie szkół gimnazjalnych – dziewczyny - mała pętla (około 1,5 km) 4 – Uczniowie szkół licealnych – chłopcy – duża pętla (około 3 km) 5 – Uczniowie szkół licealnych – dziewczyny – duża pętla (około 3 km) 6 – Open – mężczyźni – duża pętla (około 3 km) 7 - Open – kobiety – duża pętla (około 3 km) V. Zasady uczestnictwa w zawodach: 1. Każdy zawodnik będzie mógł przejechać trasę 1 raz. Zwycięzcą zawodów zostanie zawodnik, który w najkrótszym czasie pokona wyznaczoną trasę. 2. Każdy zawodnik bierze udział w zawodach na własną odpowiedzialność. 3. Dopuszczeni do startu zostaną tylko uczestnicy posiadający kask. 4. Organizatorzy nie ponoszą odpowiedzialności za wypadki powstałe na trasie wyścigu. 5. Zawodnicy są zwolnieni z opłaty startowej. 6. Wszyscy zawodnicy są zobowiązani do bezwzględnego podporządkowania się decyzjom sędziów i organizatorów zawodów. 7. Impreza odbędzie się bez względu na warunki atmosferyczne. 8. Organizatorzy zapewniają opiekę medyczną. 9. Wszyscy zawodnicy uczestniczący w zawodach są zobowiązani do przestrzegania regulaminu. Nieznajomość regulaminu nie będzie stanowić żadnego usprawiedliwienia. 10. Organizatorzy zapewniają sobie prawo do zmian w programie imprezy. VI. Trasa Zawody odbywać się będą na oznakowanych pętlach o długościach około 1,5 km oraz 3 km. Zawodnicy wypuszczani będą na trasę w dwuminutowych odstępach czasu. VI. Nagrody Trzej najlepsi zawodnicy otrzymają dyplomy i medale, zwycięzca każdej kategorii otrzyma statuetkę. Wszyscy zawodnicy wezmą udział w konkursie z atrakcyjnymi nagrodami. Pobrałem to z http://www.osir.bytom.pl/
Mlodziutki Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 Jak ktoś bd chciał pośmigać w parku bd tam w piątek ok 17-18 ( Lub trochę wcześniej). Jak coś to piszcie na gg 19966253
RaVBTM Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Siemka Ja już się zapisałem jak by co, w piątek hmm zobaczymy można się zgadać coś potrenować jak się wyrobie. .A nie wiesz czy może na wikileaks jest coś jak będzie wyglądała trasa??
Mlodziutki Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Napisano 5 Czerwca 2012 Nic nie wiem ja byłem na wszystkich edycjach tych zawodów ( Bo były tylko 2 ) Jak bd w piątek w parku to pisz na gg podam ci tel
Dworniok Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Siemka! Teraz dopiero to przeczytałem i szczerze mówiąc fajny pomysł, na takie coś. Jak nie będzie innych planów, to na pewno się pojawie.
rzezniol Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Dlaczego cie nie widziałem w TG ? Trasa 1 klasa ... Ja tam start w tej czasówce raczej odpuszcze .... czasówka kojaży mi się z szosą a ja mam tylko MTB i dystans jakoś tak nie powala. Trudno mi te zawody sobie jakoś wyobrazić. Nie wykluczam ze przyjade to zobaczyć Pozdro
Mlodziutki Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Napisano 5 Czerwca 2012 Zawody są w 100% MTB Praktycznie zero asfaltu. (Przynajmniej tak było edycje temu). A nazwa czasówka to tylko ja se tak nazwałem
mewek Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 W regulaminie jest napisane, że start zawodników w odstępach dwuminutowych, więc określenie "czasówka" jest jak najbardziej słuszne. Ja też nie jeżdżę na szosie i nigdy nie brałam udziału w tego typu zawodach, dlatego z ciekawości przyjadę
rafalek940 Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 opowiadajcie jak było jaki i kto miał najlepszy czas open na 2 kolka bo chce sie porownac do zeszlego roku
Mlodziutki Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 Rafał ale trasa była inna bo miejsce zawodów było inne. Ja byłem 4 w kat.gimnazjalnej mój czas na okrążenie to 3:43 (Wiem że słabo ale mogę się wytłumaczyć że mam 14 lat i w ogóle )
Karol Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 Rafał, najlepszy czas był 5:18 ale niestety nie powiem ci kto bo nie pamiętam ;-) jakoś 2s gorszy czas miał Michał. Dystans z 2 kółek wyszedł mi 3,2km
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.