hipersomnia Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Witam! Posiadam rower kross level a2 i moje pytanie brzmi - czy w przypadku koszyka zefal spring mieliście problem z włożeniem większego (dłuższego ) bidonu w koszyk z racji ograniczonego miejsca nad koszykiem (rama)? Drugie pytanie zaś tyczy się zefala wiiz do którego bidon wkładamy z boku. Czy przy jeździe w terenie (las, korzenie, hopki) nie zdarzało się Wam że bidonik wypadł? Chodzi mi przede wszystkim czy istnieje różnica w trzymaniu bidonu między obu koszykami. Pozdrawiam
Dragonfly Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Ja miałem obydwa te koszyki i szału nie ma.W każdym z nich udało mi się zgubić bidon.Pewnie jeżeli będziesz jeździł po ubitym terenie to nie zgubisz.Ja jeżdżę dość agresywnie i musiałem zmienić koszyk.
PoleK Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 to chyba zależy od bidonu, bo mam oba i nie wypadł mi nigdy bidon:)
Shanex Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Ja właśnie przymierzam sie do kupienia Springa, bidon już zamówiony ( isostar 0,6 ). Gdzieś czytałem, że pewien użytkownik pisał, że isostar 1l też mu dobrze trzyma, nie jestem pewien, ale moim zdaniem powinno być okej.
hipersomnia Napisano 31 Maja 2012 Autor Napisano 31 Maja 2012 to chyba zależy od bidonu, bo mam oba i nie wypadł mi nigdy bidon:) PoleK jaki masz bidonik jeśli można wiedziec?
aktywny Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 mam koszyk zefal spring w którym "siedzi" bidon merida 0,6l i nie mam z nim żadnych problemów czy to w górach czy też na trasie.Jestem zadowolony z tego koszyczka bardzo dobry jakościowo i dobra cena.
Fenthin Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 W Springu woziłem Isostara i Elite, nie zdafrzyło się, aby bidon wypadł. Wiiza kupiłem z myślą o nowej ramie, jednak przełącznik blokady w damperze obijał o bidon, więc koszyk poszedł do roweru siostry. Czasem wozi w nim bidon Elite, który raz na jakiś czas jeszcze widzę. Czyli chyba trzyma ok.
PoleK Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 http://allegro.pl/bidon-elite-10-opcji-kolorystycznych-500-ml-i2357968418.html ten bidon w Springu i WIIZ-ie siedzi bdb:)
JaviMan Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Z włożeniem bidonu do Springa nie ma najmniejszego problemu. Jeśli nie wejdzie od góry to zawsze możesz odchylić. 0,6 Isostara trzyma idealnie Nie wiem jak z 1l, ale mam zamiar sprawdzić.
hipersomnia Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Napisano 2 Czerwca 2012 zefal spring + isostar 0.6 zamówione zobaczmy jak sie będzie sprawowac. Dzięki za porady! Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.