Skocz do zawartości

[koszyk] zefal spring i zefal wiiz pytanie.

hipersomnia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Posiadam rower kross level a2 i moje pytanie brzmi - czy w przypadku koszyka zefal spring mieliście problem z włożeniem większego (dłuższego ) bidonu w koszyk z racji ograniczonego miejsca nad koszykiem (rama)?

Drugie pytanie zaś tyczy się zefala wiiz do którego bidon wkładamy z boku. Czy przy jeździe w terenie (las, korzenie, hopki) nie zdarzało się Wam że bidonik wypadł? Chodzi mi przede wszystkim czy istnieje różnica w trzymaniu bidonu między obu koszykami.

Pozdrawiam

Napisano

Ja miałem obydwa te koszyki i szału nie ma.W każdym z nich udało mi się zgubić bidon.Pewnie jeżeli będziesz jeździł po ubitym terenie to nie zgubisz.Ja jeżdżę dość agresywnie i musiałem zmienić koszyk.

Napisano

Ja właśnie przymierzam sie do kupienia Springa, bidon już zamówiony ( isostar 0,6 ).

Gdzieś czytałem, że pewien użytkownik pisał, że isostar 1l też mu dobrze trzyma, nie jestem pewien, ale moim zdaniem powinno być okej.

Napisano

mam koszyk zefal spring w którym "siedzi" bidon merida 0,6l i nie mam z nim żadnych problemów czy to w górach czy też na trasie.Jestem zadowolony z tego koszyczka bardzo dobry jakościowo i dobra cena.

Napisano

W Springu woziłem Isostara i Elite, nie zdafrzyło się, aby bidon wypadł. Wiiza kupiłem z myślą o nowej ramie, jednak przełącznik blokady w damperze obijał o bidon, więc koszyk poszedł do roweru siostry. Czasem wozi w nim bidon Elite, który raz na jakiś czas jeszcze widzę. Czyli chyba trzyma ok.

Napisano

Z włożeniem bidonu do Springa nie ma najmniejszego problemu. Jeśli nie wejdzie od góry to zawsze możesz odchylić.

0,6 Isostara trzyma idealnie ;)

Nie wiem jak z 1l, ale mam zamiar sprawdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...