tobike Napisano 23 Maja 2012 Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 /* Wydzielone z tematu: http://www.forumrowerowe.org/topic/94727-klocki-do-tarczowek-polecane-i-niepolecane-zamienniki/ Panowie, tamten temat jest bazą danych nt. zamienników oryginalnych klocków a nie miejscem dyskusji Safian */ Porównujecie dwa zupełnie inne hamulce, piaseq sprawdź czy nie miałeś zatłuszczonych tracz (robią się na tarczy takie ciemniejsze mazy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piaseq Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Porównujecie dwa zupełnie inne hamulce, piaseq sprawdź czy nie miałeś zatłuszczonych tracz (robią się na tarczy takie ciemniejsze mazy) Jeśli piszę, że to totalny badziew to tak jest. Nie jestem niedzielnym browerzystą co nie odróżnia klocków dobrych od złych. Tarcze są ok. Okładziny nie są metaliczne bo nawet na opakowaniu jest napisane, że to półmetale. Jedynie co robią dobrze to śmierdzą na zjazdach. Po prostu są beznadziejne i ostrzegam przed ich zakupem. Jeśli ktoś chce mimo to się w nie wpakować to droga wolna przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinkers13 Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 No to wychodzi na to, że te do Formuli robią lepsze wersje, bo ja również używam Clarks GOLD i złego słowa nie powiem, a ważę ok.95kg i tarcze mam oryginalne 160 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piaseq Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 /* Wydzielone z tematu: [klocki do tarczówek] Polecane i niepolecane zamienniki. - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa Panowie, tamten temat jest bazą danych nt. zamienników oryginalnych klocków a nie miejscem dyskusji Safian */ Porównujecie dwa zupełnie inne hamulce, piaseq sprawdź czy nie miałeś zatłuszczonych tracz (robią się na tarczy takie ciemniejsze mazy) Nie chcę być niegrzeczny ale ile razy trzeba powtórzyć, że klocki te są do bani a tarcze mam w porządku. Przepraszam ale należę do tych, którzy wiedzą co w rowerze piszczy. Tarcze są OK. Zmieniłem klocki na Clarks metaliki i hamulce są znowu żyleta. Chyba więcej nie trzeba nic dodawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.