Skocz do zawartości

[Lusterko] Jaki model?

bazyl3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ponieważ coraz częściej jeżdżę ze starszym synem z przodu i chciałbym wiedzieć co się dzieje z tyłu, a ciągłe odwracanie, to kiepski pomysł, stąd pytanie jak w temacie. Jakie lusterko? Wpuszczane w końcówkę kierownicy? A może jednak na pręcie (choć po wypadku transatlantyka nie wiem, czy to akurat dobry pomysł)? Poprosiłbym o opinie używaczy :)

Napisano

ROGI Z LUSTERKAMI BAR'N'MIRROR

Kolega ma taki wynalazek i wygląda to nieźle, w lusterku widać dobrze no i składane więc w miarę bezpieczne.

Ło matko! 120 PLN skutecznie ostudziło mój zapał do tego wynalazku. Tym bardziej, że mam już rogi, z których jestem wielce zadowolony.

lustro na wyginanym pręcie, poniżej linii kierownicy.Takie "dziecinne" :)

Tylko, że przy nagromadzeniu klamek, licznika i giętej kierownicy, to chyba jednak wpust do kierownicy jest optymalny. Po prostu nie bardzo już jest gdzie mocowac to lusterko na keirze :)

Tak wyglada Cateye BM-300G

W zasadzie chodzi mi tylko o "potwierdzanie" nadjeżdżającego auta, więc chyba takie cudo wystarczy : Dzięki.

Napisano

moja mama też chce jakieś lusterko, rower to http://www.ceneo.pl/5656080s rączki miał o ile dobrze pamiętam takie wyprofilowane na dłoń i raczej takie nakładane lusterko na obejmnie nie da się założyć :rolleyes: bym musiał jeszcze fotke kierownicy najlepiej strzelić ale to jak w piwnicy będę.

Jakieś następne sugestie lusterek mile widziane :) Takich lusterek z których dobrze widać do tyłu i obraz nie jest zniekształcony.

Napisano
ROGI Z LUSTERKAMI BAR'N'MIRROR Kolega ma taki wynalazek i wygląda to nieźle, w lusterku widać dobrze no i składane więc w miarę bezpieczne.

Mam ten wynalazek... Baaardzo mi pasuje! Wystarczająca widoczność, w razie czego składam i po problemie... O przydatności rogów nawet nie wspominam. Udany misz-masz, 2 w jednym. Polecam!

Napisano

A jak ze sztywnością tych rogów z lusterkami nie otwierają się same ? Nic nie lata ? Przy rozłożonych nie zamykają się i nie rozlegulowują na dziurach ?

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Napisano

Nie rozpinają się, na początku wręcz zapięcie tak mocno trzymało że miałem problem z otwarciem.

Ważne - trzeba uważać na śruby (ja wymieniłem, bo przekręciłem), właśnie te odpowiedzialne za niezamykanie luster. Z czuciem trzeba, nic na siłę.

Napisano

Ja używam Zefal Spy, zapinam na rogach. Jeden z bardziej udanych zakupów, małe, nietłukące, dobrze widać. Kciukiem można korygować ustawienie żeby za koło zajrzeć ;)

Fakt, faktem zostawiając rower trzeba ściągać, bo jak nie to szybko się może komuś przylepić ;)

pzdr

Napisano

Ja używam Zefal Spy, zapinam na rogach. Jeden z bardziej udanych zakupów, małe, nietłukące, dobrze widać. Kciukiem można korygować ustawienie żeby za koło zajrzeć ;)

Fakt, faktem zostawiając rower trzeba ściągać, bo jak nie to szybko się może komuś przylepić ;)

pzdr

Polecam ZEFAL DOOBACK - http://allegro.pl/lusterko-zefal-dooback-nietlukace-70g-i2382920368.html

lub też ZEFAL CYCLOP - http://allegro.pl/lusterko-zefal-cyclop-nietlukace-60g-i2408294765.html

Tata ma DOOBACK'a, ja CYCLOP'a, regulacja we wszystkich płaszczyznach i nietłukące, bardzo porządne

Napisano

Dla mnie kryterium wyboru było proste. Lusterko ma nie sterczeć przy kierownicy non stop. Jeżdżę również w terenie. Nieraz już miałem wywrotkę. Lusterko na stałe na 100% pójdzie w pinechy, złożone w aluminiowy róg działa bez zastrzeżeń i jest "bezpieczne"....

Jeżeli jednak poganiasz tylko po ulicach i ścieżkach rowerowych zefale wystarczą, ja jak wspomniałem wymagam nieco więcej.

Napisano

Ja tez szukam raczej czegos co nie wystaje na boki i najlepiej jest chowane :) rozwaze te rogi i raczej tego zefala co da sie prawie wszedzie przyczepic :)

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

• 1 miesiąc temu...
Napisano

nie wiecie czy są może lusterka z uchylnym zwierciadłem przeciw olśnieniu w nocy, takie jak wewnętrzne do samochodu, łatwiej wtedy byłoby ocenic czy jestem na kursie tego auta czy nie, przekonałem sie boleśnie ostanio że jednak byłem na kursie :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...