Skocz do zawartości

[linki i pancerze] linki w zestawie Jagwire Ripcord

skydancer

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamontowany u siebie ten zestaw. Chcę dokupić zapasową linkę przed MTB Trophy. Oryginalne linki są pokryte czymś czarnym, czy to jest po prostu teflon? Chcę mieć pewność, że zapasowa linka będzie dobrze pracować z pancerzami i ich nie uszkodzi.

Ja założyłem zwykłe linki Shimano. Działają bez problemu. Teflon z czasem zaczyna się wycierać i zapycha pancerze. dlatego od razu założyłem zwykłe linki. Wcześniej używałem linek pokrytych teflonem i nie zauważyłem większej różnicy w działaniu

Powiedziałbym, że wszystko zapycha pancerze co tylko możliwe, ale nie "teflon" z tych linek :laugh:

Najlepsze "czarne" linki to te, które są oryginalnie z manetkami srama.

Chętnie zgodzę się na eksperyment: czarna linka i zwykła linka pracuące w takim samym pancerzu. Po pewnym czasie wyciągamy obie linki i ścieramy z nich brud, po czym porównujemy go. Niech mi ktoś udowodni że brud nr1 będzie inny od brudu nr2. :)

Odgruzowuję codziennie czasami kilkanaście linko-pancerzy i wydłubuję z nich brud, linki lepsze, lepsiejsze, gorsze i gorsiejsze. I nie zauważyłem by brud ściągnięty z linki czarnej różnił się od brudu ściągniętego z linki srebrnej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...