buryzenek96 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witam.Posiadam hample deore m596.Czy mogę oryginalną klamkę wymienić na m445 http://allegro.pl/klamki-hamulca-tarczowego-bl-m445-biale-tanio-new-i2349498880.html?source=oo ?Zastanawiam się nad tym ponieważ obecne klamki nie spełniają swej funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Co rozumiesz przez niespełnianie funkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Chcesz lepszą na gorszą wymienić? Gdzie tu logika? 445 nie mają ServoWave, więc siła hamowania spadnie na pysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 30 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Nie spełniają swojej funkcji == po naciśnięciu klocki nie łapią tarczy? Odpowietrzyć pewnie trzeba i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Najwidoczniej klamka BL-M445 może służyć także do innych celów niż spowalnianie. Jakby się dokładnie przyjrzeć - hmm , otwieracz do butelek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Mam 445 z tarczami 160 mm i śmieję się z tych "przerażających" wizji kulawego hamowania. Wg mnie nie brakuje im niczego, ani mocy, ani modulacji, a porówanie do innych (teoretycznie) mocniejszych, mam. I mi osobiście bardziej pasuje kształt klamik z 445tek niż wyższych modeli shimano. A servo to kiszka, zbędna zupełnie moim bardzo skromnym zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Myslę o wymianie,bo mam cieknące klamki.Przy każdym hamowaniu trochę oleju mi ubywa. Więc klamka BL-445 będzie współpracować z zaciskiem m596?Czy odczuję aż tak wielką różnicę w sile hamowania bez tego servowave? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 To oddaj na gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Nie mam gwarancji na hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Maja 2012 Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A gdzie ciekną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 31 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Może po prostu uszkodziła się membrana i tyle, spod dekielka cieknie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Mam gwinty od śrub rozwalone.Tak jak pytałem-odczuję aż tak wielką różnicę w sile hamowania po zmianie klamki? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 · Ukryte przez safian, 1 Czerwca 2012 - Brak powodu Ukryte przez safian, 1 Czerwca 2012 - Brak powodu . Odnośnik do komentarza
buryzenek96 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Odświeżam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Rożnica w hamowaniu będzie na pewno, hamulec będzie słabszy ale poza tym wszystko ze sobą powinno pasować. Choć nie wiem jak ze skokiem klamki będzie, jeżeli średnice tłoków sa podobne to nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Warto waszym zdaniem zmienić te klamki na m445?Bo chyba nie mam innego wyjścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A nowa 445 nie będzie kosztowała tyle co naprawa tej co masz? Jeżeli cieknie klamka to prawdopodobnie wymiana tylko jednej czy kilku uszczelek i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Komplet klamek m445 kosztuje dokładnie 100zł.W obecnych klamkach mam rozwalone gwinty od śrub,sam nie wiem jakim cudem,Zorientowałem się po pierwszym od nowości odpowietrzaniu że śruby nie chcą się wkręcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrolJulian Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A potrzebne Ci 2 klamki ? Jak nie to masz tu http://www.sklepmtb.pl/towar/dzwignia-hamulca-hydraulicznego-shimano-deore-bl-m596-lewaprawa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Przed chiwlą odkryłem, że mam uszkodzone duże czarne uszczelki w klamkach.Można je wymienić czy nie są dostępne w sklepach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrolJulian Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Od zbiorniczka wyrównawczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Tak. http://tinypic.com/r/sq14aq/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrolJulian Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 A te gwinty obrobione gdzie masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buryzenek96 Napisano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 http://i47.tinypic.com/xe23nq.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrolJulian Napisano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Aha, to chyba nic Ci to nie da że kupisz nową uszczelke, jeśli nie będzie dociśnięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.