romi Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Ja w serwisie byłem przy Serbskiej. A jeśli chodzi o brudny rower, to bardziej miałem na myśli syf, który powstał ma mojej ramie w momencie kiedy go odbierałem. Usmarowali wszystko WD40. Ja osobiście staram się dbać, żeby mój rowerek był względnie czysty, bo mnie żona op*&%li, że wjeżdżam z błotem do domu. Co do strzelania w ramie to nie znaleźli nic, ale nie chce mi się tego tematu ponownie rozwijać. Dzięki za podpowiedź w sprawie „szklanki”. :wink:
jagd Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Usmarowali wszystko WD40. Ja osobiście staram się dbać, żeby mój rowerek był względnie czysty, bo mnie żona op*&%li, że wjeżdżam z błotem do domu. No nieładnie zrobili - tym ardziej że WD40 ma właściwości lekko żrące :| Co do żon niechętnych zabłoconym rowerom - wiem coś o tym. Od czasu jak trzymam rower w domu a nie w garażu - robię zawsze rundę po flacie, zeby się pozbyć "osadów czwartorzędowych" - chociaz na szarym tak nie widać... Gorzej z niemiłosiernym bierznikiem Fat Alberta. Na nim jestem w stanie przywieźć z kilo błota .
Lukaszenko Napisano 22 Czerwca 2006 Napisano 22 Czerwca 2006 Dzisiaj w Czestochowie na osiedlu Polnoc przy boisku widzialem pomaranczowego KTMa Przyznac sie kogo to??
unforgiven Napisano 22 Czerwca 2006 Napisano 22 Czerwca 2006 hehe grałem w piłke na boisku na Witosa między 18.30 a 21 to pewnie o mnie chodzi
romi Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 No niestety tak to już jest z żonami, nie mogą zrozumieć, że rower to najlepszy przyjaciel człowieka.
HubiiDubii Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 Ja również chciałbym oznajmić iż jestem szczęśliwym posiadaczem maszynki z stajni KTM a dokładniej to KTM Ultra Cross model z 2006 roku nic dodać nic ująć tylko szukać pracy o mniejszym wymiarze godziń by więcej jeździć, jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć
zimowy Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Jezdze sobie na KTM Ultra Fun 2005. Nie ma tu zadnych fanow KTM'ow? :-( I ja sie dolączam i pozdrawiam fanów pomarańczowych rowerków, chociaż mój Prowler AT 1 jest szary
NAJDENOFF Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 WITAM WSZYSTKICH, JESTEM ŚWIEŻO UPIECZONYM WŁAŚCICIELEM KTMA ULTRA SPORT:] MASZYNA ŚMIGA, ŻE AŻ MIŁO RAMA TOTAL RESPECT-AGRESYWNA GEOMETRIA, DOBRE WZMOCNIENIA NA SPOIWACH !!! BIEGI CHODZĄ SUPER TYLKO HAMULCE MAGURY LEKKO PRZYMULONE ALE DLATEGO, ŻE SĄ NOWE I JESZCZE SĄ ŚLISKIE:] AMOREK NA RAZIE BEZ ZARZUTU ( PRZEJECHANE WCZORAJ 35 KM TAKŻE SZKODA BY BYŁO ABY PADŁ HIHI ) POZDRO DLA WSZYSTKICH FANÓW KTMAA.
unforgiven Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 bo KTM-y w ogóle są "ultra" Ładny wypasiony sprzęt NAJDENOFF, nic tylko jeździć i testować a potem zachęcać do kupna wszystkich niezdecydowanych Ps. ale capslock to możesz wyłączyć
ROBJUNIOR Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Siemka PRosił by o wyrażenie swoich opini o tym KTM ULTRA FLITE Co myślicie o tym amortyzatorze? Wie ktoś jak wytrzymała jest rama? Czy te hamulce dobrze się sprawują? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Robert Napisano 25 Lipca 2006 Napisano 25 Lipca 2006 Rzadko się zdarza żeby rama KTM-a pękła, osprzęt jest przyzwoity, a z amorem nigdy kontaktu nie miałem. Dzisiaj dostałem 3 katalogi od KTM-a mam już ich 4 i dużo naklejek
Radello Napisano 29 Lipca 2006 Napisano 29 Lipca 2006 Witam! To i ja się pochwalę - od miesiąca mam KTM Life One (http://www.ktm-bikes.pl/trekking%20offroad%20c.html). Czarny lśniący (tylko zaraz po umyciu) rower trekking off-road (nazewnictwo KTM). Jednym słowem - 28 cali, amorek przedni, dosyć tani osprzęt, ale jestem baaaaaardzo zadowolony. Zdążyłem już nawet dziurę w dętce zaliczyć i przy okazji wymienić oponkę z tyłu na Schwalbe Marathon Cross. Standardowe się do niczego nie nadawały... A teraz szukam porządnych sakw i lampki na przód (coby oświetlała, a nie tylko świeciła). Dla szukających nowego roweru - polecam przyjrzeć się ramom KTM - dla mnie istne cudo. Trójkątny przekrój, linki schowane pod spodem w zagłębieniu ramy. (Nie wiem, jak w rowerach MTB). Pozdrówka z Poznania
jagd Napisano 1 Sierpnia 2006 Napisano 1 Sierpnia 2006 Siemka PRosił by o wyrażenie swoich opini o tym KTM ULTRA FLITE Co myślicie o tym amortyzatorze? Wie ktoś jak wytrzymała jest rama? Czy te hamulce dobrze się sprawują? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi No ja mam hamulce Magura Julie w hardBonie i powiem wprost - mocne są.. Nawet pow. 60 kmph się nie poddają i tylko słychać furkot z otworów wentylacyjnych Mam problem z lekkim przycieraniem z przodu - ale to bardziej problem mojej piasty niż hamulców... Co do reszty - osprzęt może i bez rewelacji - ale za to ta rama ))) A reszte dupereli i tak możesz sobie później stopniowo wymienić jak się będą zużywać... Kupowac, nie grymasić
HubiiDubii Napisano 2 Sierpnia 2006 Napisano 2 Sierpnia 2006 A reszte dupereli i tak możesz sobie później stopniowo wymienić jak się będą zużywać... Kupowac, nie grymasić ... nic dodać nic ująć ino tylko brać
NAJDENOFF Napisano 8 Sierpnia 2006 Napisano 8 Sierpnia 2006 witam, juz dawno mni8e tu nie bylo-dla niewtajemniczonych mam od 3 tyg ktma ultra sport-czy ktos z was czytal test tego modelu w przeglądzie rowerowym??? na maksa zjechali hamulce magura julie, ze bardzo ciezkie i musza sie docierac....no cóz jak sprawdzalem ważą one 800gr czyli normalnie w tej klasie sprzetu zwlaszcza ze przód ma 180mm, a mi dotarcie zajelo pare dni czyli no problem za to amorek który mam axel platinium air okazalo sie, że waży prawie 2,5kg jestem w szoku i dziwie sie ktmowi, że do sprzętu który kosztuje katalogowo 4000zł ( ja na szczescie dalem o wiele mniej !!! ) wsadzają takie cegły......mimo, że rama super lekka z tym balastem rower ma 13,28kg co jest na maxa za dużo jak na ta klase-powinien ważyc max. 12,5kg-no cóz kupiony wiec nie zwróce al;e jednak troche sie zawiodlem.....
romi Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam serdecznie szanownych klubowiczów. Pragnę się w tym miejscu pochwalić, że wystawiłem swojego KTM’a na maratonie w Poznaniu i po drobnych modyfikacjach (klocki Jagwire i oponki Maxis Ignitor) spisał się fantastycznie. Zawiódł czynnik ludzki, czyli jak nie trudno się domyślić JA. Ogólne wrażenia bardzo dobre, ale nie spodziewałem się, że jestem w tak strasznej formie. Pozdrowionka.
jagd Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 NO patrz... przegapiłem maraton... Chyba musze kupić jakiś organizer ... :| No ale na Dziewiczą to już nie wypada nie pojechać... za to amorek który mam axel platinium air okazalo sie, że waży prawie 2,5kg jestem w szoku i dziwie sie ktmowi, że do sprzętu który kosztuje katalogowo 4000zł ( ja na szczescie dalem o wiele mniej !!! ) wsadzają takie cegły......mimo, że rama super lekka z tym balastem rower ma 13,28kg co jest na maxa za dużo jak na ta klase-powinien ważyc max. 12,5kg-no cóz kupiony wiec nie zwróce al;e jednak troche sie zawiodlem..... Najdenoff - wybrałeś złą markę jak jestes taki lekko-maniak KTM nie robi lekkich rowerów - i do tego faktycznie w dobrych rowerach zdarzają się "smaczki" w stylu mostów "Zoom" czy inne buraki. No ale... jak rower ma być robiony w Europie a nie dalekiej Azji - no to na czymś potem trzeba oszczędzać Ale za to... Kiedy lecę moim rowerem to przynajmniej wiem, że kiedy spadnę, sprzęt będzie w komplecie i pojadę dalej (mam silny uraz psychiczny od pękających ram, sztyc i koron widelców) Ostryjackie czołgi żondzom, normalnie
NAJDENOFF Napisano 30 Sierpnia 2006 Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam ponownie:] już mi przeszło i tak naprawde jestem dumny ze swego nygusa hihi ale i tak przy okazji wymienie amorek na lżejszy, bo wkoncu to rower cross country a nie enduro także wmiare leciutki powinien być :] oby okazał się pancerny bo troszku waże a jezdzi sie sporo i dzwony zalicza - zwłaszcza zanim się przyzwyczai do pedałów :lol: spd hihi
Arkowy Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 Albo mi coś umknęło, albo nie było informacji na temat nowej kolekcji na rok 2007..... Lub wszyscy ją już widzieli http://www.ktm-bikes.at/2007/at/index.php
Robert Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 Mi też umkneło... ale Team Machine trochę mnie zaskoczył tą giętą dolną rurą... Ale ten karbonowy z bardzo subtelnym malowaniem... piękne !! Na dodatek wypuszczają 4 wersje fulla, nieco okrojoną, ale nadal fajną, zmienili trochę części i stop aluminium...
piotrekpasti Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 a tu co do ktm-a mam kiepskie zdanie;/, kuzyn ma KTM TEAM MACHINE i mu rama koło sztycy pękła>>pomijam że on waży niecałe 80 kg :|
gacor Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 Witam wszystkich posiadaczy rowerkow ktm, sam takowego nie posiadam ale mam zamiar kupić w październiku ktm ultra flite co sądzicie o tym rowerku? http://www.zuchlinski.com.pl/index.php?produkt=584&wysw=2
romi Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 W nowym katalogu znalazłem, rzecz bardzo ciekawą. Ultra Line nie zmienił się praktycznie wcale, ale za to cena
Arkowy Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 A coś jest nie tak z ceną ? Kosztują prawie identycznie : http://www.zuchlinski.com.pl/index.php?produkt=585&wysw=2 model na 2007 to ok 2700 zł ..... na stronie ktm-a model na rok 2008 na chwilę obecną kosztuje 699 euro * ok. 4 zł = 2796 zł ...... Chyba ze coś pokręciłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.