Skocz do zawartości

KTM

hexio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie;)

Jako że jestem tegorocznym maturzystom postanowiłem złożyć rowerek którym mógłbym poruszać się po Warszawie, i który naprawdę sporo wytrzyma, ze względu na to, że fundusze studenta są zazwyczaj porządnie okrojone:)

Rower składałem pod siebie, pod swoje wieloletnie przyzwyczajenia:) Dlatego często widzę zdziwienie w oczach innych rowerzystów, kiedy widzą rower o takim wyglądzie z napędem SS:)

Ale nie o tym, ponieważ to nie dział o przedstawianiu swoich rowerów.

Mianowicie, potrzebuję haka przerzutki do tej ramy. Byłem w rowerowym, nic nie znalazłem. Może wiecie gdzie dostane taki hak? Lub z kim się kontaktować w celu jego sprowadzenia? Bardzo prosze o dopowiedź.

A tu fotka roweru:) (w załączniku)

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Cześć Wszystkim ! ;) Oto mój KTM... Do ramy mam straszny sentyment mimo rocznika, więc złożyłem na niej poniższy sprzęt:

DSC04800.jpg

Dodatkowo teraz wymiana kierownicy na karbonową + mostka :) Możliwe też, że wymienie siodełko na bardziej sportowy wygląd bo obecne trochę nie pasuje :P

Kolorystyka odbiega od oryginalnego "oranżu". Ale zauważyłem, że w różnie kolorystycznie są robione ;) Pewnie, że mam jeszcze... i to sporo, mam zdjęcia od początku jak go jeszcze składałem to teraz patrze rower przeszedł wielką metamorfozę, nabrał charakteru ;) Tutaj macie album z kilkoma fotkami, niektóre robione jeszcze przed założeniem first'a ;)

Co do kierownicy to miałem już kiedyś prostą truvativ stylo race, no ale kurcze nie umiem się przyzwyczaić do jazdy na takiej... Najchętniej chcę zmienić na giętą ale... z mniejszym gięciem i to bardzo mniejszym no chudsza przy mostku ; )

https://plus.google.com/photos/115382748385104856129/albums/5698713217425053889/5698713219455574162 <- link do albumu

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Jak dla mnie, to postępu w ramach serii Ultra od 2008 brak, także na własnym przykładzie - około 2050 g w rozmiarze 21' i 19' (zadziwiająco mały rozstrzał między tymi rozmiarami 21'-Ultra Flite 2010 a 19'-Ultra Sport 2012; dziwy)

a czego się spodziewaliście, moja ramka ultra sport 2010 ważyła 1950g w rozmiarze 19" a taki sam rozmiar ramy specialized rockhopper ważył 1650g to jest lekka ram i też nie wyczynowa moim zdaniem odpowiednik serii ultra ktm:)przesiadłem się na speca ale ktm też jest spoko pozdrower

Gratulacje! Mój KAT na sezon 2012 wygląda tak:

DSC00525.JPG

"Błotniki" już wyleciały :) Pomarańczowa owijka Dedy jest super! :D

Możesz coś więcej napisać o tej owijce(gdzie można ją dostać, cena, zdjęcia, odczucia itp. :D ), ps.to dla KTM Ultra Flite :icon_cool:

Hehe, widzę że nie tylko ja miałem problem ze znalezieniem pomarańczowych chwytów :)

Sensowne opcje są dwie:

Chwyty Esi

albo używana przeze mnie owijka

Wybrałem owijkę na próbę, bo uznałem że za pół ceny ESI warto zaryzykować ;) Na razie wrażenie wielu nie mam, bo głównie na szosie jeździłem, a przy 2,5 warstwy to na szosie jest dywan :)

Fota z bliższa: (kolor jest jaśniejszy od pomarańczu KTMa, ale i tak wygląda super)

DSC00529.JPG

Trzeba obmyślić jakiś sposób montażu, żeby jakoś wypaśniej wyglądało, ja poszedłem po najmniejszej linii oporu - taśma izolacyjna :)

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...