Skocz do zawartości

KTM

hexio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Posiadam KTM'a ULTRA FLITE

Kocham ten rower! Jestem dla niego dość okrutny ale nigdy się odemnie nie odwrócił :P (No może 2 razy ale 500 metrów od domu)

Rowerek ma już kawałek czasu za sobą ..dokładnie nie wiem który rok (Czarny+ szare naklejki)

Jestem zmuszony oddać go do serwisu na meeegggaa przegląd.. hamulce...centrowanie felg i jakieś tam bajery :)

Nie jestem w stanie dokładnie określić przebiegu..myślę ze zrobiłem na nim około..4tyś km

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Siemano KTMowcy!

Tak dla formalności przypominam że na stronie KTMa w wersji niemieckiej są już modele na nowy sezon (w wersji EN też, ale pomieszane z tegorocznymi).

Doszło parę fajnych modeli (Lycan 5.0, wreszcie full w rozsądnej cenie, pierwszy 29er, świetny miejski Gran i parę fajnych XCków), no i malowanie niektórych modeli zdecydowanie ciekawsze niż w 2010.

No i przede wszystkim jest tam nowy Ultra Sport, którego będę dosiadał w najbliższym sezonie.

Pozdrower,

Konrad

Mi osobiście bardzo przypadło do gustu malowanko Toryn-a Master i całej linii Bark. KTM już jakąś pozycję sobie na rynku załatwił, więc ni ma co liczyć na rewolucję, czeka nas kilka lat powolnej ewolucji.

Po za tym Austriacy wreszcie zaczęli doposażać (przynajmniej serię Ultra) w widły montowane przez konkurencję w odpowiednich przedziałach cenowych-Dart 3 w modelu Flite za 3600 to było delikatne nieporozumienie (z tarczą 180!), tegoroczna Tora jest zdecydowanie in plus.

• 1 miesiąc temu...

Dawno mnie tutaj nie było :icon_cool: . Potrzebuję opinii ludzików którzy mają do czynienia z rowerami KTM z serii Lycan. Ponieważ chciałbym wymienić ramę w moim rowerku właśnie na ramę z Lycana. Mocne i słabe punkty ramy, amortyzacji, łożyskowania.... czy ktoś miał do czynienia z damperem Foxa RP23 ??

Jaki rocznik?

Poszukaj może po za opiniami z forum testu w bB rok bodajże 2008 albo 2009.

Z tego co pamiętam to rower był tam dość dobrze oceniony, choć zawiecha pompowała.

Pozdrower,

KD

PS: Nie chce nikt kupić Ultra Flite '10 ew. samej ramki? Rozmiar 21', w giełdzie temat jest.

• Mod Team

Jak to kiedyś bodaj Tobo powiedział na forum jeszcze taki co by skonstruował FSa niepompującego się nie urodził ;)

A swoją drogą to leniwy jesteś po wpisaniu w google ktm lycan pierwsze co wyskakuje to test z BB ;)

http://bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&g=13&art=3412 a drugi link http://www.forumrowerowe.org/topic/70525-rower-ktm-lycan-40-2010/ :thumbsup:

No właśnie testy to mnie nie interesują :icon_cool: ... bo nie wszystkie opinie są obiektywne :rolleyes: . Pomijam fakt że nikt w testach nie powie czy po roku lub dwóch coś się nie sypnęło :whistling:

Konkretnie myślałem o tym modelu ( tzn. ramce )

http://ktm-bikes.net/rowery-ktm-2010/item/tour/ktm-lycan-10

tym bardziej że jest teraz wystawiony na alledrogo ( ale niestety z amorkiem który aktualnie nie jest mi potrzebny).

• Mod Team

Jak w książeczce do karbonowego HT dają info, że wytrzymuje bikera do 120kg. A po 4 latach ganiania i obijania tej ramy(team lc) kamieniami przy różnych prędkościach nie stwierdziłem ubytku choćby lakieru to naprawdę można się tylko domyślać co zniesie Lycan :thumbsup:

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Witajcie.

Jako Nowy użytkownik pragnę zapytać.

Po przebiegnięciu w sumie 10 sklepów z rowerami znalazły się 3 w ścisłej czołówce.

1. KTM Ultra Fun 2011

2. Trek 4300 na hamulcach hydraulicznych

3. Giant revel disc 1

Jak porównywałem osprzęt to jak dla ewidentnie wygrywa KTM i jest niestety najdroższy.

W jednym ze sklepów o Treku mówili, że wyrobił markę to już nie stara się aż tak bardzo.

PS. Podejrzewam, że przejście z roweru, który 11lat temu kosztował 500zł, na którykolwiek z tych, odczuję diametralną róznice, ale skoro mam wydać prawie 2,5tys nie widzi mi się coś słabego.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

W katalogu chwalą się :

"New frame, new Carbon-material, new geometry. Result.

Frame-weight below 999g, improve of stiffness up to 15 %. And

a plus of comfor t/flex due to the new diagonal positioning of

the saddle-tube. The smaller main-frame-triangle enforces the

stiffness in the crankset area."

Waga poniżej 999g i poprawa sztywności o 15%.... a jak będzie w realu ?? :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...