rmn1 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Muszę zmienić tarcze w rowerze. Wymyśliłem, że będzie to 2x180mm, wybór zawęził się (nie wiem czy prawidłowo) do xt na pająku i hs1 od Avida. Co będzie skuteczniejsze i chłodniejsze w górach? Ważę z plecakiem i rowerem ze 110kg, hamulce to slx 665. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 XT, sam używam tarcz XTR a mam Avidy Juicy, tarcze Shimano są sztywniejsze, temperatury nie mierzyłem ale cały układ pracuje "przyjaźniej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Ja również jeżdżę na 180/160 XT Ice Tech na alu pająku i 180 nie udało mi się nagrzać ale 160 z tyłu już tak Nie wiem czy to jest przypadłość wszystkich tarcz znitowanych z alu pająkiem ale u mnie po porządnym nagrzaniu lekko zaczyna ocierać o klocki a po wystygnięciu jest prosta i nie obciera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 XTki lepiej się sprawdzą na zjazdach, zdecydowanie. Jak już pytasz o konkretne tarcze - zaopatrz się w klocki metaliczne, bo na półmetaliki polegną przed tarczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.