Spekulant Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Po zmianie opon na zwijane race kingi protection 2.2 ciągle przesuwa mi się dętka w oponie co skutkuje oczywiście odrywaniem kominków i jest sytuacją wielce frustrującą... Wiem, że temat był wiele razy omawiany ale stosowałem już konwencjonalne sposoby (talk, pompowanie do 4 bar) i nie wiem o co chodzi... Oponę kupowałem używaną, ale jest w bdb stanie, czy jest możliwość, że to wina wadliwej opony? Dodam, że jedna obręcz jest wyraźnie szersza od drugiej i opona zachowuje się tam tak samo.
piotrpki Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 ciągle przesuwa mi się dętka w oponie przesuwa się opona po obręczy i powoduje efekt wygięcia maszynki dętki. "Używana w dobrym stanie" ? może coś nie tak ?
MichalK Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Ta opona tak ma. Urwałem z race kingami jakieś 3 wentyle. Sprzedałem, kupiłem nobby nic'i i problem ustał...
Spekulant Napisano 30 Maja 2012 Autor Napisano 30 Maja 2012 cóż... skoro to przypadłość race kingów to się chyba z nimi rozstanę, ale jak producent może coś takiego dopuszczać do sprzedaży?
Foxi Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Co się dziwisz? Shimano sprzedaje suporty z uszkodzonymi uszczelkami łożysk
dawid Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 a to może chcesz opaskę do której przykleja się dętke? mam akurat takie opaski na stanie, mają z 2 stron klej co ma służyć zapobieganiu przesuwania się dętki
tobike Napisano 31 Maja 2012 Napisano 31 Maja 2012 Podejrzewam że zwykłe umycie opony, jej rantów, obręczy i dętki też by pomogło. U mnie lekko przesunął się wentyl w X-kingu z przodu, pewnie od dużych sił podczas hamowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.