sebaw11 Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witam. Chcę zakupić jak najtaniej pierwsze buty i pedały SPD. Z tego co czytałem na początek dobrze wziąć Shimano PD-M520, ale nie mam pojęcia co z butami. Szukam takich w których będę mógł chodzić także w szkole. Możecie coś doradzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrpki Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 pedały jak najbardziej te, w butach każdych od spd możesz chodzić po szkole, o co konkretnie pytasz? miękkość podeszwy, wytrzymałość "sznurowadeł", moc klemer? Buty musisz wybrać sobie sam, przymierzyć, sprawdzić jak się czujesz nikt Ci nie powie: będziesz chodził w Sidi Tecno II bo są dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 CHodzi mi po prostu o to czy bloki w butach SPD nie wystają za mocno ? Bez problemu można chodzić w SPD ? Z przymierzeniem będzie kłopot bo nie ma u mnie dobrego sklepu rowerowego z tanimi butami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrpki Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Bez problemu można chodzić w SPD ? w "górskich/turystycznych" SPD chodzisz jak w normalnych butach bo blok jest schowany wewnątrz dziury w podeszwie. SPD szosowe mają bloki na wierzchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 To ładnie Poszukam gdzieś u mnie butów SPD, aby przymierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziakaka Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 dla mnie to glupota chodzic pol dnia w spd. to buty na rower, a nie do chodzenia. chyba, ze takie trekkingowe ale ci noga sie zapoci i utonie latem w takim bucie. w butach mtb blok chrzesci wyraznie. wozisz ksiazki w plecaku to ile to jakies cichobiegi dorzucic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Jak się nabawi odcisków to szybko zmieni zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plmatrix Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 tak jak koledzy ci wczesniej napisali, buty rowerowe, nie nadają się do codziennego chodzenia, sam mam buty "turystyczne" i łatwij w nich chodzić nich w specjalnych, ale nie wyobrażam sobie łażenia cały dzień głownym prbblemem przy chodzeniu jest sztywna podeszwa, wiec but się nie ugina wcale lub bardzo lekko, co w konsekwencji prowadzi do kiepskiego porusznia sie a juz na pewno chodzenie po szkole nie bedzie ani dla ciebie przyjemne ani dla "otoczenia" - bloki mimo ze są schowane i tak będą stukać wrzuć do plecaka jakies tenisówki i będzie to najlepsze rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaw11 Napisano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A jeszcze lepszym rozwiazaniem beda platformy na spd. Do szkoly bede zakladal platformy. A na wyjazdy juz spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.