Skocz do zawartości

[film] e-bike by Audi

rauf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co ma Audi e-bike WĂśrthersee do motocykli? | Magazyn MotoRmania

gdyby art przepadł to tu film jeszcze:

2012 Audi e-bike WĂśrthersee - Clip - Julien Dupont - YouTube

Przyznam, że wygląda imponująco i jak zawsze widzę postęp niemieckiej myśli technicznej, to mnie @#*^&@ strzela...że ja wymyślam głównie jak obejść przepisy podatkowe i ZUSy...

Zdumiewające, przy tej masie jak łatwo wyglądają tricki :woot: i te wheele na żądanie lol :teehee:

on topic, dane tech:

masa całkowita: 21 kg

aku li-ion 5kg 48V daje 530 Wh, do załadowania w 2h jest wymienny, czyli można włożyć sobie drugi z plecaka jak się rozładuje (!)

soft to 5 programów, w tym tryb wheelie wspomagający pewnie moment obr.

kółka 600g każde z CFRP (czyli karbon wzmocniony żywicą)

http://www.carbonc14.pl/wlokno.html

napęd łańcuchem 250 Nm (to tyle co 2,5 L wolnossąca benzyna, albo coś z małym turbo) - ciekawe jak ten łańcuch to znosi??

moc max 3,1 KM

Napisano
  W dniu 30.05.2012 o 10:04, demek napisał:

wszystko fajnie ale to niszczy cala idee rowerowania...

Niekoniecznie. Dla starszych ludzi chcących pozostać aktywnym, albo dla kobiet które w znakomitej większości brzydzą się wysiłkiem ebike to genialny wynalazek.

Ja na starość mając sporo wolnego czasu obiecuje sobie zjechać całe Alpy właśnie na ebike :icon_cool:

Motorem tam nie wjedziesz, samymi pedałami nie dam rady a na ebike...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wow, szczęka mi opadła

Nie chodzi o to że jest to konkurencja dla rowerów tylko o fakt, że to naprawdę niezła konstrukcja, w dodatku bardzo dynamiczna a nie jak polskie odpowiedniki z silnikiem na bagażniku :)

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.