Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 1009 - milczy

mieszala5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak bedzie troszke więcej też powinien działać (u mnie działa) ale w takiej pozycji jak u Ciebie to raczej mało prawdopodobne. Trzeba obniżyć czujnik i magnesik jak najniżej na amorze i na kole. Musi działać

Napisano

w razie czego mozesz dac gume pod odbiornik, ale obnizenie powinno zadzialac ze wzgledu na kszalt szprych.

a ja mam inne pytanie - czy ustawienia wielkosci kola tzn 26x2.1 w liczniku sa wiarygodne, czy duzo lepiej bedzie jezeli samemu zmierze dlugosc kola? licznik specialized (sorry ze sie podpinam)

Napisano

Jak już to obwód nie długość. ;) Tak zdecydowanie lepiej zmierzyć samemu, tym bardziej że to jest prosta i szybka czynność.

Napisano

Nie ma takiego pojęcia jak "długość koła" jest obwód i obwód, ewentualnie może być długość drogi pokonanej przez koło podczas jednego obrotu. ;)

Napisano

Dzieki!

Myslalem ze magnez ma byc na koncu szprychy po zewnetrznej!

Ostatnio zakladalem licznik 10 lat temu!:)

Przenioslem czujnik na druga strone i obnizylem magnez i Dziala!

Pozdrawiam!

Robert

Napisano
Tak zdecydowanie lepiej zmierzyć samemu, tym bardziej że to jest prosta i szybka czynność.

I najbardziej wiarygodna gdy zmierzysz odcinek przejechany przez koło pod obciążeniem czyli siedząc na rowerze. Ugięcie opony też ma pewien wpływ. Może mały...ale ma :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...