mieszala5 Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Odleglosc miedzy magnesem max 5mm! Jak to zrobic? Sa liczniki gdzie ta odleglosc moze byc wieksza? Pozdrawiam! Robert
MirekH81 Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 jak bedzie troszke więcej też powinien działać (u mnie działa) ale w takiej pozycji jak u Ciebie to raczej mało prawdopodobne. Trzeba obniżyć czujnik i magnesik jak najniżej na amorze i na kole. Musi działać
marcinusz Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Po pierwsze, istalować czujnik na prawej goleni (nie od strony tarczy). Po drugie, jeśli czujnik jest za daleko od magnesu - obniżyć.
koziakaka Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 w razie czego mozesz dac gume pod odbiornik, ale obnizenie powinno zadzialac ze wzgledu na kszalt szprych. a ja mam inne pytanie - czy ustawienia wielkosci kola tzn 26x2.1 w liczniku sa wiarygodne, czy duzo lepiej bedzie jezeli samemu zmierze dlugosc kola? licznik specialized (sorry ze sie podpinam)
kadargo Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Jak już to obwód nie długość. Tak zdecydowanie lepiej zmierzyć samemu, tym bardziej że to jest prosta i szybka czynność.
koziakaka Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 obwod = dlugosc kola, przynajmniej dla mnie. ok, to zmierze i wprowadze manualnie.
kadargo Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Nie ma takiego pojęcia jak "długość koła" jest obwód i obwód, ewentualnie może być długość drogi pokonanej przez koło podczas jednego obrotu.
koziakaka Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 haslo dlugosc okregu. ale dobrze, niech ci bedzie - popelnilem niewybaczalny blad, przepraszam. jakby nie bylo wiadomo o co chodzi...
mieszala5 Napisano 30 Maja 2012 Autor Napisano 30 Maja 2012 Dzieki! Myslalem ze magnez ma byc na koncu szprychy po zewnetrznej! Ostatnio zakladalem licznik 10 lat temu! Przenioslem czujnik na druga strone i obnizylem magnez i Dziala! Pozdrawiam! Robert
Mod Team michuuu Napisano 30 Maja 2012 Mod Team Napisano 30 Maja 2012 Myslalem ze magnez ma byc na koncu szprychy po zewnetrznej! Magnez to w tablicy Mendelejewa znajdziesz.
Nastar Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Tak zdecydowanie lepiej zmierzyć samemu, tym bardziej że to jest prosta i szybka czynność. I najbardziej wiarygodna gdy zmierzysz odcinek przejechany przez koło pod obciążeniem czyli siedząc na rowerze. Ugięcie opony też ma pewien wpływ. Może mały...ale ma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.