Skocz do zawartości

[przerzutka] tył naprawa

pablo102425

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wczoraj po spotkaniu z drutem w czasie zjazdu rozwaliłem tylną przerzutkę. Dziś zakładam nową ale trochę szkoda mi wyrzucać tą starą ponieważ myślę że skoro cały korpus jest sprawny, jedna część wózka prosta to przerzutka nadaje się do złożenia. Potrzebuję jednak kółeczka (myślę że z tym nie będzie problemów ale też drugiej części wózka. I tu pytanie do was czy jest możliwość dokupienia czegoś takiego (może być używane, byle proste).

Jeśli ktoś ma coś takiego to mogę zwymiarować i z chęcią odkupię.

p5300273.jpg

p5300275.jpg

p5300274.jpg

• Mod Team

Kółko bez problemu kupisz, części wózka już nie, szukaj na allegro uszkodzonych albo starych przerzutek od innych modeli też może pasować (przeszczepiałem tylną część wózka ze 105 do dura-ace ). Niektórzy wymieniają alu na carbon, może chcą się pozbyć, napisz ogłoszenie w dziale kupię ale będziesz miał kłopot z tym. Możesz też sam takie coś wyciąć przy odrobinie samozaparcia. Napisz maila do dystrybutora shimano, może sprzedają całe wózki luzem.

Kółko to wiem że bez problemu. Shimano nie sprzedaje wóżków oddzielnie, z tego co się orientuje. Kiedyś pracowałem na CNC w obróbce metali to wycinałem sobie tarcze hamulcowe sam (niestety szybko się ścierały) wtedy pewnie nie było by problemów z tym żeby coś takiego wyciąć. Teraz po przeprowadzce już gorzej bo nie mam dostępu do takich maszyn, a szkoda przerzutki, będę szukał, może akurat coś znajdę.

W Shimano bez problemu można kupić większość drobnych części; wózki także. Do Deore XT to koszt całych 13,50 zł. (dostępny w Shimano Polska w momencie pisania tych słów. Do Twojej przerzutki również będzie pasował.

Podpinam się, bo mam podobny kłopot. Kupiłem sram 5.0, która przyszła do mnie ze skrzywionym wózkiem... mam jeszcze nieźle zachowaną sram 3.0, z której mogę przeszczepić cały wózek. Ale jest jeden problem. Górne kółeczko w moich przerzutkach jest nitowane, podobnie jak w tej Deore. Z roznitowaniem problemu nie będzie, ale zastanawiam się jak to potem złożyć, żeby się nie rozleciało podczas jazdy. Jakieś pomysły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...