Jogurcik Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Cześć wszystkim, mam pytanie. Potrzebuję kupić widelec do ramy szosowej, pod sterówkę 1''. Widelec musi być gwintowany. Główka ramy ma 17cm, i znalazłem 2 widelce. Jeden ma sterówkę 21cm, drugi 24cm. 21 obawiam się, że może być trochę za krótka, a 24cm na pewno będzie za długa. Czy gwintowaną rurę sterową można skracać? Proszę o szybką odpowiedź, bo jak dzisiaj zamówię widelec, to w weekend będzie rower gotowy Dzięki wszystkim za odpowiedź, pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KYFU Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Rurę można skrócić i nagwintować. O ile ma się narzędzia nie ma problemu. Nie wiem tylko czy czasem rury sterowe nie mają gwintu drobnozwojowego. Bo wtedy jest problem. Kolejny problem to w tych gwintowanych rurach sterowych jest wpsóst wyfrezowany na długości gwintu. Bynajmniej moja rura w rowerku tak ma. Ja kupiłem zooma bo też nie było go jak dociąć itd. Ponad to rura sterowa była za długa o 1cm to założyłem podkładkę pod ster "amoeba" 10mm i jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 aa, to na gwintowaną rurę sterową są podkładki? Jak tak to super, i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KYFU Napisano 29 Maja 2012 Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Pewnie że są podkładki i pod 1" ale jest ich znikoma ilość na alledrogo. Bynajmniej jak szukałem z miesiąc temu to tylko 2 szt były pod ster 1". http://allegro.pl/dystans-steru-podkladka-carbon-cs-3510-25-4mm-5mm-i2334917187.html Ja mam taką u siebie: http://allegro.pl/podkladka-steru-amoeba-r-1-10mm-alu-w-wa-i2375357406.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogurcik Napisano 29 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 o, i akurat ten sklep z amoebami jest niedaleko mnie, super, wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.