Skocz do zawartości

[kólko] przesuwanie ośki

magnus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jest problem:

Po wsadzeniu koła do ramy, koło jest baaardzo w bok (w ten bok od kasety) i trze mi o trójkąt, myślałem aby z tej strony podkładki dać, ale tych podkładek musiało by byc naprawde sporo... czy mozna jakaś ośke przesunąć aby to skorygować? Piasta jest na łozyskach maszynowych - novatec. Pozdrawiam

Po pięć obrotów?! Zrobisz z koła jajko. Na początku nie więcej niż jeden obrót nypla na raz, poźniej max. 1/4 obrotu, stopniowo, wzdłuż całego obwodu koła, aż do uzyskania satysfakcjonującego efektu. Najlepiej, jeśli nie masz o tym pojęcia nie rób tego sam, tylko oddaj do serwisu. Zresztą, jeśli koło jest tak złożone, a nie jest to wina krzywych haków w ramie, to sprzedawca powinien poprawić swoją niedoróbkę.

No spoko , wszystko kminie, już rozmawiam ze sklepem. Centrować małe bicia to robiłem bez problemu, ale całe bicie boczne zrobić aby wchodziło do ramki to nie bardzo :angry2: na szczękach na oko (nie mam centrownicy) hehe. Pozdrawiam

Witam,

jest problem:

Po wsadzeniu koła do ramy, koło jest baaardzo w bok (w ten bok od kasety) i trze mi o trójkąt, myślałem aby z tej strony podkładki dać, ale tych podkładek musiało by byc naprawde sporo... czy mozna jakaś ośke przesunąć aby to skorygować? Piasta jest na łozyskach maszynowych - novatec. Pozdrawiam

Też miałem ten problem - podkładki nie pomagają i brak na nie miejsca. I tak co jakiś czas trzeba kółko wycentrować, więc zaniosłem na pół dnia razem z "wzorcowym" i jest OK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...