magnus Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam, jest problem: Po wsadzeniu koła do ramy, koło jest baaardzo w bok (w ten bok od kasety) i trze mi o trójkąt, myślałem aby z tej strony podkładki dać, ale tych podkładek musiało by byc naprawde sporo... czy mozna jakaś ośke przesunąć aby to skorygować? Piasta jest na łozyskach maszynowych - novatec. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Jedyna rada to przecentrowanie koła. Musisz poluzować szprychy ze strony, gdzie trze opona i podciągnąć resztę szprych z drugiej. Tylko rób to "na raty" czyli po 5 obrotów nyplem, żeby koła nie skrzywić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 5??? :eek: Ja słyszałem że jednorazowo powinno się kręcić max o 1/4 obrotu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Po pięć obrotów?! Zrobisz z koła jajko. Na początku nie więcej niż jeden obrót nypla na raz, poźniej max. 1/4 obrotu, stopniowo, wzdłuż całego obwodu koła, aż do uzyskania satysfakcjonującego efektu. Najlepiej, jeśli nie masz o tym pojęcia nie rób tego sam, tylko oddaj do serwisu. Zresztą, jeśli koło jest tak złożone, a nie jest to wina krzywych haków w ramie, to sprzedawca powinien poprawić swoją niedoróbkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 No spoko , wszystko kminie, już rozmawiam ze sklepem. Centrować małe bicia to robiłem bez problemu, ale całe bicie boczne zrobić aby wchodziło do ramki to nie bardzo na szczękach na oko (nie mam centrownicy) hehe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam, jest problem: Po wsadzeniu koła do ramy, koło jest baaardzo w bok (w ten bok od kasety) i trze mi o trójkąt, myślałem aby z tej strony podkładki dać, ale tych podkładek musiało by byc naprawde sporo... czy mozna jakaś ośke przesunąć aby to skorygować? Piasta jest na łozyskach maszynowych - novatec. Pozdrawiam Też miałem ten problem - podkładki nie pomagają i brak na nie miejsca. I tak co jakiś czas trzeba kółko wycentrować, więc zaniosłem na pół dnia razem z "wzorcowym" i jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 no właśnie, podkładki to bzdura, zaniose koło do serwisu i powiem im aby na centrownicy poprawili. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 5??? :eek: Ja słyszałem że jednorazowo powinno się kręcić max o 1/4 obrotu... eh, ale palnąłem gafę . Ja u siebie robiłem po 5 ruchów kluczem ale o jakieś 90* a nie 360"........ Ale koło by się chyba nie skrzywiło :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnus Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 hehe no 5 obrotów to ja myslałem że 5 x 360 , toż to ogromna róznica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.