jonasz99 Napisano 29 Maja 2012 Autor Napisano 29 Maja 2012 Może znalazło by się jedno miejsce z rowerkiem do Barlinka ? Niestety pociągi w ogóle nie pasują
YgreK Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 Czyżby znów jakaś mocna ekipa z foruum jechała na maraton? Ja się oczywiście wybieram, nadal jeszcze jednak nie wiem jak z transportem.. Hm.. ktoś już z was ścigał się na tej trasie? Możecie coś napisać? Analizując mapkę, można jedynie wyczytać, że większość trasy jest w lesie, co na pewno trochę zmniejszy moc potencjalnego wiatru, do tego jest kilka ostrych zakrętów i można spodziewać się kilku podjazdów.. Ale jak ktoś jeździł i może coś więcej napisać byłbym bardzo wdzięczny
Adam620 Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Czyżby znów jakaś mocna ekipa z foruum jechała na maraton? Ja się oczywiście wybieram, nadal jeszcze jednak nie wiem jak z transportem.. Hm.. ktoś już z was ścigał się na tej trasie? Możecie coś napisać? Analizując mapkę, można jedynie wyczytać, że większość trasy jest w lesie, co na pewno trochę zmniejszy moc potencjalnego wiatru, do tego jest kilka ostrych zakrętów i można spodziewać się kilku podjazdów.. Ale jak ktoś jeździł i może coś więcej napisać byłbym bardzo wdzięczny Trasa ma kila fajnych podjazdów. Nie są one o jakimś wielkim nachyleniu lecz czuć je ma kilka zjazdów po "kocich łbach", po których odpadają racę Ogólnie trasa jest fajna, mała asflatu, większość lasu. Jak na tę cześć Polski naprawdę fajna trasa.
YgreK Napisano 30 Maja 2012 Napisano 30 Maja 2012 Hm.. pętla nie wygląda na długą.. Mega jedzie dwie, a mini tylko jedną? Jak to wychodzi z dystansem?
wooki Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Wydaje mi się że trasa jest kompletnie inna niż to co było w zeszłym roku.
YgreK Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 No to się jutro zobaczy... Pogoda nie ma być zła, choć gorąco nie będzie Wszystkim startującym forumowiczom życzę powodzonka Do zobaczenia jutro na trasie
Mod Team Maniak Napisano 2 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2012 To do zobaczenia jutro na trasie
gianTom Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Pierwsze miejsce na dystansie MEGA - Szczepaniak Kacper . Czy to jest ta sama osoba ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Kacper_Szczepaniak KD PZKol ukaraĹa braci SzczepaniakĂłw - pzkol.pl Portal rowerowy: Artykuł: KD PZKol zbierze si (ID: 5965) - bikeWorld.pl - Rower, turystyka, maratony, sprzęt | [ZALOGOWANY] Jeśli tak to tacy kolarze nie powinni mieć prawa startu.
bloom Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Pierwsze miejsce na dystansie MEGA - Szczepaniak Kacper . Czy to jest ta sama osoba ? Kacper Szczepaniak â" Wikipedia, wolna encyklopedia KD PZKol ukaraĹa braci SzczepaniakĂłw - pzkol.pl Portal rowerowy: Artykuł: KD PZKol zbierze si (ID: 5965) - bikeWorld.pl - Rower, turystyka, maratony, sprzęt | [ZALOGOWANY] Jeśli tak to tacy kolarze nie powinni mieć prawa startu. Nie wiem gdzie tkwi wasza zazdrośc ? W prawdzie zostali zawieszeni, ale gdzieś startować muszą aby w 2014 powrócić
Klosiu Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 No racja, tym bardziej że jest zawieszony w prawach zawodnika. Bloom --> zazdrość nie zazdrość, koleś zawieszony za EPO nie powinien być w ogóle dopuszczony do startu na maratonie, gdzie nie ma kontroli antydopingowych.
YgreK Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Rzeczywiście dziwna sprawa.. Ale czym się przejmować? Gdyby was zawiesili, też chcielibyście mino tego startować.. Jeśli jest w waszej kategorii, to sobie odejmijcie jedno miejsce w kategorii i do tego miejsce w open. Wyjdzie taki wynik, gdyby go nie było. Co do samego wyścigu, dla mnie był bardzo udany. MEGA OPEN - 21 M1 - 2 Przed chwilą na swoim blogu skończyłem opisywać wyścig z mojego punktu widzenia http://tomek-mtb.blogspot.com/2012/06/grand-prix-wielkopolski-w-maratonach.html
anys Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Nie wiem gdzie tkwi wasza zazdrośc ? W prawdzie zostali zawieszeni, ale gdzieś startować muszą aby w 2014 powrócić 0 Aby powrócić w takim samym stylu jak jego brat Paweł?? Jaka zazdrość? W tym, że brał EPO, dostał dyskwalifikacje i odebrano mu medal MŚ i skazał/li polski naród na wstyd i pośmiewisko? Nie wiem czy wiecie, ale jego brat Paweł został zawieszony na 8 lat z powodu 2 wpadki z dopingiem, t Także, nie wierzę iż trenowali czysto, czy tez był to "1" incydent. Prawda jest taka, że został zawieszony -czyli nie powinien startować w żadnych zawodach! Był świadomy co robi - świadczy o tym niesprawdzanie próbki B - także bez przesady.
Mod Team Maniak Napisano 5 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2012 Oni startują gdzie się da, na co drugim maratonie i innych takich ich nie dopuszczą na innych się nie przejmują. Dla mnie zawieszenie to zawieszenie, moim zdaniem organizator nie powinien go dopuścić ale w końcu co nam do tego. Ja się mogę tylko pochwalić że pierwszy raz w życiu pomyliłem trasę i dołożyłem sobie na mega dystans prawie jednej rundy oczywiście wynik mierny ale ogólnie trasa mi się bardzo podobała, Widać że się postarali. Jakby ktoś miał zdjęcia to zapodajcie.
kapsell Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 No racja, tym bardziej że jest zawieszony w prawach zawodnika. Bloom --> zazdrość nie zazdrość, koleś zawieszony za EPO nie powinien być w ogóle dopuszczony do startu na maratonie, gdzie nie ma kontroli antydopingowych. A mozesz podac przepis PZkol lub UCI ktory zabrania mu w startowaniu w wyscigach "do okoła komina"?
Klosiu Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 kapsell --> nie o to chodzi, to ja sobie nie życzę startować z koksiarzem. Moim zdaniem dopuszczanie do startu takich gości wcale dobrze nie wpływa na renomę organizatora. Zresztą dopuszczanie jak dopuszczanie, jak im brakuje startów, to niech startują. Ale nie powinni dostawać nagród, to nie działa dobrze w temacie promowania czystego sportu.
Mod Team michuuu Napisano 5 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2012 Idea propagowania sportu idzie się rypać. Startują również dzieciaki więc ideologicznie jest to niezdrowe. A i na weteranów maratonów (patrz kłosiu) też to działa jak przesolona zupa teściowej. Nie popieram. Nie klasyfikować, jak chcą to niech startują.
bloom Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Aby powrócić w takim samym stylu jak jego brat Paweł?? Jaka zazdrość? W tym, że brał EPO, dostał dyskwalifikacje i odebrano mu medal MŚ i skazał/li polski naród na wstyd i pośmiewisko? Nie wiem czy wiecie, ale jego brat Paweł został zawieszony na 8 lat z powodu 2 wpadki z dopingiem, t Także, nie wierzę iż trenowali czysto, czy tez był to "1" incydent. Prawda jest taka, że został zawieszony -czyli nie powinien startować w żadnych zawodach! Był świadomy co robi - świadczy o tym niesprawdzanie próbki B - także bez przesady. Widzę, że cie mega boli, iż był przed tobą
kubek20 Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Mam zdanie takie jak bloom. Trzeba trenować, a potem jak się takich bierze to satysfakcja jest podwójna . Poziom polskich maratonów nie jest wysoki szczególnie że open mini na bikemaratonie wygrała ostatnio osoba z M0- juniora młodszego, a na podium open stały 2 osoby z tej kategorii
YgreK Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Poziom polskich maratonów nie jest wysoki szczególnie że open mini na bikemaratonie wygrała ostatnio osoba z M0- juniora młodszego, a na podium open stały 2 osoby z tej kategorii kubek20 Proszę nie uogólniaj poziomu Polskich maratonów do Bike Maratonu na dystansie mini. To jest co najmniej... głupie. Ja natomiast ponawiam pytanie.. Ktoś ma jakiekolwiek zdjęcia? Na picassaweb nic nie mogę znaleźć, co jest stosunkowo dziwne.. Dużo osób cykało fotki.
kapsell Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 kapsell --> nie o to chodzi, to ja sobie nie życzę startować z koksiarzem. Moim zdaniem dopuszczanie do startu takich gości wcale dobrze nie wpływa na renomę organizatora. Zresztą dopuszczanie jak dopuszczanie, jak im brakuje startów, to niech startują. Ale nie powinni dostawać nagród, to nie działa dobrze w temacie promowania czystego sportu. Nie życzysz sobie to nie startuj, nikt po tobie nie będzie płakał. Jakim koksiarzem? Sugerujesz ze teraz jedzie na koksie? Masz dowody? Zreszta ten facet już dostał kare, ile razy można karać za to samo? Proponuje abyś zorganizował własny wyścig i wtedy będziesz dopuszczał do startu kogo będziesz chciał, a najlepiej słabszych od siebie, wtedy wygrasz i będziesz wielkim championem.
stigzak Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Kara to kara. W tym cyklu nie ma żadnej wzmianki o dopingu w regulaminie a więc formalnie nie ma w tym przypadku tematu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.