Gość Green Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 Ile się różnią mniejwięcej wagowo , czy jakoś rużnice są znaczące i co sądzicie o modelach z "odpinaną" szczęką? DZIĘKI POZDRO
Puma [JFK] Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 Różnica wagowa około 700 gram, gorsza wentylacja i wyższa cena. Modele z odpinaną szczęką są lepsze i lżejsze od zwykłych FF
Alvaren Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 U nas dostaniesz tylko Meta Para coś tam, jest jeden Giro i jeden z Casco ale nie pamiętam dokładnych nazw. Poza tym tai temat już był poszukaj i tam wszystko będziesz miał........
DENI Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 ' date='20.03.2006, 18:26' post='174215']Różnica wagowa około 700 gram, gorsza wentylacja i wyższa cena. Modele z odpinaną szczęką są lepsze i lżejsze od zwykłych FF nic nie wyszło nic nie wyszło nic nie wyszło gorsza wentylacja - wiadomo,w koncu wkladamy tam glowe a nie na glowe wyzsza cena - za jakosc i wytrzymalosc sie placi ale 400zl za madmaxa czy bravo to nie jest wygorowana cena modele z odpinana szczeka - nie moge byc lepsze ( w sensie wytrzymalosci czy bezpieczenstwo) to samo sie wyklucza popatrz na zdjecia peknietych parachute szczeka peka jak zapalki fullface se do ciezszych odmian mtb - freeride,downhill, niektorzy jezdza na bmxach czy w podobnych dyscyplinach do xc wystarcza zwykly kask (najlepiej z oslona na tyl glowy) nie wiem ile wazy moj kask do xc ,ale moj fullface miesci sie ledwo ponizej 1kg
Alvaren Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 Deni myśle że Giro i Casco więcej wytrzymają niż Parachute bo to zwykły kachol xc z lipną szczęką. NIby ma wzmocnienie w samym kasu ale jest najdelikatniejszy z tych z dołączaną szczeną........... Te inna kaski to Casco Viper MX http://www.rower.com/archiwum.php?art=2267 i Giro http://www.epinions.com/bike-Helmets-All-Switchblade Ogólnie wybrałbym GIro tylko szkoda że jeśli chcesz odpiąć szczene musisz ją odkręcić w Casco szczene usuwasz kliknięciem w kachol.......
Gość Green Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 no niestety mały wybór a cogorsza ja poprostu jeżdże tak że głupio by założyć kask do DH a skolei troche przy moich wycynach boje sie o szczeke no i niewieim co tera zrobie
Puma [JFK] Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 nic nie wyszło nic nie wyszło nic nie wyszło Nie ma to jak dobry argument :lol: Sorry ale tylko 1 kwestii się nie zgodziliśmy i to przez niedokładne opisanie przeze mnie - chodziło mi że modele z szczęką są lepsze do AXC/Enduro niż FF. Do FR czy DH to jasne że FF. A to że szczęka pęka to cóż... Parachute i tak odpada głownie ze względu na cenę, pozatym przymierzałem i jakoś mi nie leżał.
Alvaren Napisano 21 Marca 2006 Napisano 21 Marca 2006 Ogólnie jest tak Giro jeśli byś chciał to musisz polowac tylko na uzywany bo chyba od końca 2004 r. nie produkuja tego modelu. Co do Casco można go dostać ale musiałbys się zgłosić do importera. Co do Meta to można go wyrwać za 500zł w Polsce na ebay zagranią za 400zł ..... Ogólnie zostaje ci tylko Met bo Casco pewnie trodno dostać..... Ja śmigam enduro no jesli można to tak nazwać bez ramki full i myślałem nad Metem lecz kasa za ten kachol mnie odstraszyła. na razie kupiłem normalny kask jak jego zużyje to pomysle nad metem....... Jeśli nie bedziesz walił nie wiadomo jakich dropów to zwykły kask ci styknie jeśli zamierzasz podejść już pod FR to najlepiej jakbys miał dwa kaski do normalnej jazdy i do zabawy z dropami i hopami......
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.