siwyt Napisano 28 Maja 2012 Napisano 28 Maja 2012 Witam, w nowym rowerze, GT Avalanche 2.0, który chcę kupić są 2 rodzaje opon Maxxis 2,1 tył i 2,35 przód. Intryguje mnie czy to normalne ? Dlaczego z przodu jest inna opona a z tyłu inna ? To samo dotyczy tarcz hamulcowych, też z przodu jest większa?
MatiK Napisano 28 Maja 2012 Napisano 28 Maja 2012 Czy to normalne? Każdy ma opony takie jakie mu odpowiadają. A co do tarcz to z przodu masz większą, bo potrzebna jest większa siła aby zahamować.
siwyt Napisano 28 Maja 2012 Autor Napisano 28 Maja 2012 Czy to normalne? Każdy ma opony takie jakie mu odpowiadają. A co do tarcz to z przodu masz większą, bo potrzebna jest większa siła aby zahamować. Nie no, ok ale ja się pytam o rower "seryjny" nie używany przez kogoś. Dlatego zastanawiam się czy jest w tym jakaś metoda BTW. Też w swojej lavinie miałeś różne opony na starcie?
MatiK Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 Nie, nie spotkalem sie w sumie z czyms takim Ja składałem rower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.