Skocz do zawartości

[dętka] naprawiona dętka - przechowywanie

greenpower

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

zakleiłem dziurę łatka w dętce i zastanawiam sie czy mogę ja zwinąć i zabrac na trasę na wypadek złapania kapcia.

Czy przy zwiniętej dętce klej nie zmieni swojich własciwości czy coś .

Napisano

W zasadzie powinieneś ją założyć na tydzień, dwa i stwierdzić, czy jest szczelna.

Jeśli tak, to może służyć jako rezerwa w plecaku. Jeśli się obawiasz, że łatka może się odkleić, złóż ją tak, aby nie zginać łatki

Napisano

Zdecydowanie lepiej jest założyć dętkę i trochę z nią pojeździć na względnie wysokim ciśnieniu, bo łatka wtedy wulkanizuje się z dętką. Samo przyklejenie łatki jest mało pewne.

Napisano

Wiadomo, że łatka lepiej się wulkanizuje założona, ale z drugiej strony przynajmniej z 15 razy już wkładałem świeżo sklejoną dętkę zwiniętą do plecaka i nigdy żadna mi nie puściła. Reasumując jak dobrze skleisz to się nic nie stanie.

Napisano

Przez kilka lat jeździłem tak, że dętka zdjęta na trasie była łatana w domu i po sprawdzeniu szczelności w umywalce lądowała w plecaku i nic się nie odkleiło - jak po łataniu nie traci powietrza to możesz śmiało brać jako zapas.

Napisano

Potwierdzam, sam woziłem jako zapas dętki z 3-5 łatkami i jeśli zapas był zakładany to dętka taka trzymała. Pękała zazwyczaj w nowym miejscu, może raz, dwa zdarzyło się, że działo się coś z łatką, ale były to stare dętki i stare łatki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...