banditxc Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witajcie, potrzebuję krótszych klamek do Formuly ORO k18. Mogą być zamienniki, jest szansa na takie klamki ? Niestety nie mogę oryginalnych już bardziej przesunąć a lubię hamować jednym palcem. Kiedyś znalazłem na zagranicznym forum że ktoś wymieniał na carbonowe ale za diabła teraz mi się nie udaje :/ Nie muszą być carbonowe, może być aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 nigdy nie widziałem takich klamek do ORO. Pewnie masz manetki shimano ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Może takie? http://shop.twenty6products.com/Brake-Levers-for-Formula-Oro-26007.htm Są jeszcze Staritline ,ale chyba są nieco dłuższe. Oczywiście krótsza klamka= inna charakterystyka hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 heh mam oro K18 i właśnie jakiś gość na zagranicznym forum wymieniał klamki bo jedną urwał podczas wywrotki i zamienił od razu na krótsze tylko że carbonowe. Mi wystarczą aluminiowe bo różnica na wadze znikoma pewnie będzie. Właśnie coś takiego szukałem ale potrzebuję czarne albo czerwone Ale jak widać jest szansa na takie klamki. Wiem że będzie różnica w hamowaniu ale u mnie są bardzo łatwo wyczuwalne kiedy następuje blokowanie koła więc myślę że problemu nie będzie po zmianie. Chwila przyzwyczajenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 jeżeli Oro i krótsze klamki, to może od Oro Bianco? Klamki pod 1-2 palce, bardzo wygodne, dużo lepiej leżą pod dłonią niż K18 czy K24... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.