Skocz do zawartości

[Amortyzator]problem z XCM V3...

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich szanownych 4umowiczow:)

Chce sie z Wami podzielic a zarazem poradzic co zrobic w tej kwestii z moim ST XCM otoz rok temu zakupilem level a2 no i wszystko byloby ok gdyby nie ten mega slaby amortyzator. Po prostu od malych skoczkow typu kraweznik i ostra jazda po miescie/lasach bez wiekszych wyskokow przy mojej wadze 85kg sprawily ze amor szlag trafil i prawdopodobnie pekla sprezyna...oddalem go do serwisu na gwarancje i wg fachowcow pracujacych w tym sklepie amortyzator jest ok, ale tak naprawde nie jest...dluga historia dlatego przechodze do konkretow;) rozumiem ze nie oplaca mi sie modernizowac XCMa bo jest kiepski do agresywnej jazdy dlatego chcialem sie zapytac co wg was najlepiej nadaje sie na taka jazde. jaki amortyzator kupic zeby wytrzymal moja wage i oczywiscie styl jazdy. trzeba tez zwrocic uwage na to ze musi on posiadac piwoty z racji posiadanych vlek i kurcze ciezko mi wybrac. nie wiem czy skupiac sie na powietrznych czy sprezynowych, co w moim przypadku lepiej sie sprawdzi? cena jaka chcialem przeznaczyc to ok 500 zl ale jakby znalazlo sie cos naprawde konkretnego to jestem w stanie.te kilka stowek dolozyc. prosze was o porady i z gory dziekuje, pozdrawiam!!

co znaczy pare skoków z krawęznika i ostra jazda? może jeździsz jak klocek w takim razie?

ważyłem tyle co Ty i w tym okresie skakałem dropy po 1.5m na XCR-ze (tak, wiem bzdura) i nie złapał luzów, nie pokrzywił się, nic nie pękło...

więc zastanów się najpierw jak jest z Twoja techniką i jak jeżdzisz, czy to jest XC, a może nie wiem street (agresywnie po mieście można latać po schodach a można jeździć slalomem między autami...) jak odpowiesz to ktoś Ci doradzi. :)

i... jeśli mówią że jest ok (swoja drogą ten amortyzator się rozkręca w minute...) to czemu uważasz że jest coś nie tak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...