Skocz do zawartości

[Sztyca] Automatycznie regulowana sztyca w trakcie jazdy

Konr4d

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam sztycę Kind Shock i900r i jest to zbawienny wynalazek. Nie ma chyba nic lepszego, zarówno w teren, jak i do miasta gdzie można opuścić sztycę stojąc na przykład na światłach (w górnym ustawieniu ledwo sięgam ziemi:). Brać i się nie zastanawiać.

Napisano

A długo użytkujesz już KS? Słyszałem, że potrafi się z niej amortyzator zrobić? Zastanawiam się nad taką sztycą i KS do mnie przemawia.

Napisano

Około roku z niej korzystam. Nie zauważyłem, żeby działała inaczej niż na początku. Oczywiście trzeba co jakiś czas zajrzeć do środka i wymienić smar, ale jest to banalnie proste i opisane w instrukcji.

Napisano

możesz podać jakiś link? Jestem na telefonie i mam ograniczone możliwości szukania :)

Dzięki

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

cena bardzo wygórowana w Polsce będzie jeszcze więcej kosztować, jak kupi sie w jakimś sklepie, ciekawe Jak z gwarancja takiej części.

Bardzo dobry pomysł z regulacja. chętnie bym przetestował.

• Mod Team
Napisano

Nie miałem czegoś takiego ale chętnie miał będę z racji sprzętu jaki mam, jak jede po mieście wiadomo wysoko i wygodnie jak zjeżdżam z asfaltu i jade z górki na pazórki musze niestety ręcznie opuszczać, a takie cuś bym ułatwiło życie ;)

Pytanie jednak nasuwa sie kwestii takiej ... jak sprawnie to będzie działać i jak długo ?

Napisano

Dzięki za link, za dodatkowe 250g i 800zł super sprawa

Tylko jak to zabezpieczyć przed kradzieżą, może skręcić jakąś dziwną śrubą lub przykleić wręcz?

Napisano

Nie polecam KS bardzo dużo negatywnych opinii, nawet tutaj na forum ... ludzie po kilka razy oddawali na naprawę gwarancyjną :blink:

RS to zdecydowanie najlepiej oceniana obecnie sztyca, jeśli nie chcesz żałować wydanych pieniędzy lepiej zainwestować więcej i spać spokojnie ;)

Ewentualnie zastanów się nad Kronlogiem :

++ kronolog seatpost :: crankbrothers.com ++

• 4 miesiące temu...
Napisano

Podłączam się.

Według tego co się już dowiedziałem z różnych opisów na aukcjach i forów, to rozumiem że dzięki tej sztycy z manetką na kierownicy to działać mi będzie w ten sposób, że jak będę jechał w lesie po pagórkach/konarach drzew/dziurach/itp. to ja i mój tyłek będą się huśtać w górę i w dół jakby to był amortyzator ?, czyli że nie będę odczuwał w ogóle bólu tyłka i uderzeń podczas przejazdów przez przeszkody ? ... czy na jakiej zasadzie to działa ?, Prosiłbym o opinie osób które już korzystały z tego systemu lub korzystają :)

Napisano

A na jakiej zasadzie działa wichajster przy kierownicy ? blokuje się i odblokowuje ? np. sztyca zablokowana na dole odblokowuje i jak dźwignę dupę to sama pójdzie do góry i ją sobię zablokuję ?

Napisano

Nie polecam KS bardzo dużo negatywnych opinii, nawet tutaj na forum ... ludzie po kilka razy oddawali na naprawę gwarancyjną :blink:

RS to zdecydowanie najlepiej oceniana obecnie sztyca, jeśli nie chcesz żałować wydanych pieniędzy lepiej zainwestować więcej i spać spokojnie ;)

Niedawno szukałem informacji o tych sztycach i zdaje się, że problemy z tłumikiem dotyczyły starszych modeli. Ponoć nowe, z tego roku działają bezawaryjnie. Jeśli rzeczywiście tak jest to KSy są chyba najbardziej atrakcyjne cenowo.

Niestety nie mogę znaleźć wątku, w którym to wyczytałem. To chyba było na forum emtb. Tam jest w ogóle dużo informacji o regulowanych sztycach. Tu też była dyskusja o tym problemie http://www.forumrowe...l__+kind +shock

Jeśli ktoś ma model z tego roku i doświadczył (lub nie) jakichś problemów fajnie jakby się podzielił swoimi refleksjami ;)

Napisano

Dołączę do pytania o działanie tego wynalazku.

To ma jakiś patent że wie jak powinno być ustawione siodełko czy po każdym opuszczeniu podnosząc musimy się pobawić żeby dobrać optymalne ustawienie do jazdy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...