Grand231 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Planuje sobie złożyć przednie koło na obręczy Mavic 317 Disc oraz pieście Shimano Deore XT M775, kalkulatorem ze strony #1 Wheel Building SPOKE CALCULATOR Now Online | PROWHEELBUILDER wyszło mi że potrzebuje szprychy 261.6 po lewej oraz 263.4 po prawej czy jeżeli kupię szprychy 262 mm 2.0-1.8-2.0 będą ok?, czy może jednak brać 264 mm chociaż wydają mi się za duże. Nyple są standardowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Wypowie się ktoś?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Bierz 16 takich i 16 takich, to typowe że masz 2 różne długości szprych z przodu Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 No dokładnie jedną stronę takich jedną takich, nawet podam ci powód takiego dziąłania Składając koło samodzielnie mając idealnie lub dobrze dobrane długości przy postępowaniu np: każdy nypel na początek wkręcasz 10 obrotów ... czy ile se tam chcesz. Jeżeli będziesz tego przestrzegał koło ci sie samo złoży równo prawie ze bez bicia Jeżeli masz różne szprychy to no coż trzeba składać na oko i później sie męczyć z wyrównaniem, wiem coś o tym Miałem jedno koło w ktorym idealnie dobrałem szprychy i składanie to była czysta poezja, przejechało ze 2kkm sprzedałem komuś z rofum nigdy nie centrowane i ciągle równe (mimo kilku wgniotów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ok zamówione 18 szprych 262 i 18 szprych 264. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.