Rower kupiony po 20(!!!) latach "niemania" 2 kolek...
Przeznaczenie : rekreacyjnie szosy rowerowe i szutry podmiejskie. Poniewaz mam b.powazne problemy z kolanem ( 4 rekonstrukcje- mniej lub bardzej udane ) rower jest moim podstawowym narzedziem rehabilitacji. I odchudzania
Jedyne zastrzezenia jakie mam po ok 100km to siodelko : koszmarnie niewygodne, pedaly - zalozono mi cos "za darmo" i dokladnie tak to pracuje i wyglada...
Nigdzie nie moge znalezc tez informacji o "TEC Obvius" - wystepuje tylko w Bianchi(???) po prze-guglowaniu.
Pierwsze co zmienie to pedaly , spd raczej odpada ( chyba?) - nie moge sobie pozwolic na "nie-wypiecie" na czas- moze skonczyc sie 5 rekonstrukcja...
Jak na razie jezdzi mi sie cudnie
no ale nie mam porownania . Najwazniejsze, ze mam przyjemnosc z jazdy.
Pytanie
stormur
Witam serdecznie (1 post ) !
Rower w "specyfikacji fabrycznej". Na razie... .
Niestety nie w kolorze "celeste"
FRAME: KUMA Alu 2012, new TT curved, cables under TT
FORK: SF11-XCR RL 100, 100mm travel, with remote lockout
HEADSET: Fsa NO.10
DERAILLEUR (REAR): Shimano DEORE, long cage, 9sp
DERAILLEUR (FRONT): Shimano ACERA FD-M390
SHIFTERS: Shimano ACERA
BRAKE LEVERS: Shimano BRM445KITA WHITE (White cable)
BRAKES: Shimano BRM445KITA, white version, SM-RT30 160mm rotors
CRANKSET: Fsa DynaDrive, 44/32/22T
CASSETTE: Shimano Acera CS-HG20, 9sp, 11-32T
HANDLEBAR: Tec Obvius, RB12, low rise 15mm, 620mm, Tec Cardo, VLG-311AD2, black/white grips
STEM: Tec Obvius, AS007N, 3D forged AL6061
PEDALS: FP-906
SEATPOST: Tec Obvius, 614, 31.6mm
SADDLE: Tec Ultro, steel rail, white
HUB (FRONT): Shimano RM35, 32H
HUB (REAR): Shimano RM35, 32H
SPOKES: INOX 2mm black
RIMS: Mach 1 Sub-Zero Disc 26", alloy 6063, 32H
TYRES: Python Original WB, 26x2.00
Rozmiar ramy : 53, moj wzrost 182, dl.nogi 88.
Rower kupiony po 20(!!!) latach "niemania" 2 kolek...
Przeznaczenie : rekreacyjnie szosy rowerowe i szutry podmiejskie. Poniewaz mam b.powazne problemy z kolanem ( 4 rekonstrukcje- mniej lub bardzej udane ) rower jest moim podstawowym narzedziem rehabilitacji. I odchudzania
Jedyne zastrzezenia jakie mam po ok 100km to siodelko : koszmarnie niewygodne, pedaly - zalozono mi cos "za darmo" i dokladnie tak to pracuje i wyglada...
Nigdzie nie moge znalezc tez informacji o "TEC Obvius" - wystepuje tylko w Bianchi(???) po prze-guglowaniu.
Pierwsze co zmienie to pedaly , spd raczej odpada ( chyba?) - nie moge sobie pozwolic na "nie-wypiecie" na czas- moze skonczyc sie 5 rekonstrukcja...
Jak na razie jezdzi mi sie cudnie
no ale nie mam porownania . Najwazniejsze, ze mam przyjemnosc z jazdy.Odnośnik do komentarza
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.