Skocz do zawartości

[obrecze] kiedy do wymiany?

krystuss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! mam obrecze Alexrims mx18 przejechalem na nich ok 3500 km i tak sie ostatnio zastanawiam kiedy beda do wymiany o ile z przodu mam tarcze tak wiec obrecz sie nie sciera o tyle z tylu mam v'ke .Obrecz ma takie chropowate scianki i z tylu scianki sa juz gladziutkie aczkolwiek wskaznik zuzycia obreczy wskazuje na to ze jeszcze jest sporo zapasu jak sadzicie ile jeszcze mozna posmigac na takiej obreczy? dodam ze jezdze w 90% po szosie:)

Tą obręcz to możesz przetrzeć na wylot gdyż widzę że ma kilka komór, ale jak jest linia zużycia to jeszcze lepiej.

Według mnie z ponad 20 tys. km powinieneś zrobić - o ile jeździsz po szosie i nie używasz zbyt często hamulca. Więc jak na razie tym problemem nie musisz sobie zawracać głowy :)

Witam!! mam obrecze Alexrims mx18 przejechalem na nich ok 3500 km i tak sie ostatnio zastanawiam kiedy beda do wymiany o ile z przodu mam tarcze tak wiec obrecz sie nie sciera o tyle z tylu mam v'ke .Obrecz ma takie chropowate scianki i z tylu scianki sa juz gladziutkie aczkolwiek wskaznik zuzycia obreczy wskazuje na to ze jeszcze jest sporo zapasu jak sadzicie ile jeszcze mozna posmigac na takiej obreczy? dodam ze jezdze w 90% po szosie:)

Chyba szybciej zniszczysz obręcz na jakieś dziurze niż zniszczysz klockami.

a czemu to klockami ma nie zniszczyc obreczy?fakt na szosie i tylnia wiec dluzej pociagnie ale i tak kiedys ja wytrze.ja moja zajezdzilem przednia z pol roku temu po okolo 10000km,byla tak cienka scianka ze wybuliolo obrecz z jednej strony-dobrze ze do domku dojechalem spokojnie :)

a czemu to klockami ma nie zniszczyc obreczy?fakt na szosie i tylnia wiec dluzej pociagnie ale i tak kiedys ja wytrze.ja moja zajezdzilem przednia z pol roku temu po okolo 10000km,byla tak cienka scianka ze wybuliolo obrecz z jednej strony-dobrze ze do domku dojechalem spokojnie :)

Zakładam że byłaby to obręcz typu Mavic, nie najtańsza a powiedzmy średnia, jazda po szosie suchej :) tylko w lecie, wiec ją zajeździsz, ale chyba po 30 tysiącach, a do tego czasu szybciej w dziurę wpadniesz i ją zniszczysz skutecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...