krystuss Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam!! mam obrecze Alexrims mx18 przejechalem na nich ok 3500 km i tak sie ostatnio zastanawiam kiedy beda do wymiany o ile z przodu mam tarcze tak wiec obrecz sie nie sciera o tyle z tylu mam v'ke .Obrecz ma takie chropowate scianki i z tylu scianki sa juz gladziutkie aczkolwiek wskaznik zuzycia obreczy wskazuje na to ze jeszcze jest sporo zapasu jak sadzicie ile jeszcze mozna posmigac na takiej obreczy? dodam ze jezdze w 90% po szosie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Tą obręcz to możesz przetrzeć na wylot gdyż widzę że ma kilka komór, ale jak jest linia zużycia to jeszcze lepiej. Według mnie z ponad 20 tys. km powinieneś zrobić - o ile jeździsz po szosie i nie używasz zbyt często hamulca. Więc jak na razie tym problemem nie musisz sobie zawracać głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam!! mam obrecze Alexrims mx18 przejechalem na nich ok 3500 km i tak sie ostatnio zastanawiam kiedy beda do wymiany o ile z przodu mam tarcze tak wiec obrecz sie nie sciera o tyle z tylu mam v'ke .Obrecz ma takie chropowate scianki i z tylu scianki sa juz gladziutkie aczkolwiek wskaznik zuzycia obreczy wskazuje na to ze jeszcze jest sporo zapasu jak sadzicie ile jeszcze mozna posmigac na takiej obreczy? dodam ze jezdze w 90% po szosie:) Chyba szybciej zniszczysz obręcz na jakieś dziurze niż zniszczysz klockami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 a czemu to klockami ma nie zniszczyc obreczy?fakt na szosie i tylnia wiec dluzej pociagnie ale i tak kiedys ja wytrze.ja moja zajezdzilem przednia z pol roku temu po okolo 10000km,byla tak cienka scianka ze wybuliolo obrecz z jednej strony-dobrze ze do domku dojechalem spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 szaqu a co to była za obręcz?- będę jej unikał . Przy jeździe po szosie wytarłeś ją w 10 tys. km? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BONUS Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 a czemu to klockami ma nie zniszczyc obreczy?fakt na szosie i tylnia wiec dluzej pociagnie ale i tak kiedys ja wytrze.ja moja zajezdzilem przednia z pol roku temu po okolo 10000km,byla tak cienka scianka ze wybuliolo obrecz z jednej strony-dobrze ze do domku dojechalem spokojnie Zakładam że byłaby to obręcz typu Mavic, nie najtańsza a powiedzmy średnia, jazda po szosie suchej tylko w lecie, wiec ją zajeździsz, ale chyba po 30 tysiącach, a do tego czasu szybciej w dziurę wpadniesz i ją zniszczysz skutecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.