RobertKubosz Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 KMc 710 potrafi zeżreć koronki w oszałamiającym tempie. Mógłbyś rozwinąć temat? Od jakiegoś czasu mam ten łańcuch w ostrym i widzę jak mi z tyłu zębatki i blatu ubywa... Mam Prowheel Mighty 165mm założone do suportu 103 mm. Trochę mogłyby być lżejsze, ale za długość ramion i to zgranie z suportem 103 mm daję dwa plusy.
tomder Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 a masz czy sprawdzic jak bardzo lancuch jest rozciagniety?
RobertKubosz Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Tak, mam przymiar rozciągnięcia łańcucha na 0,75% i 1 % - na razie ani jeden nie wszedł. Łańcuch mam od 6 tygodni i pracował na zębatce dołączonej do Joytecha i blacie dołączonym to korby Mighty. Może wpływ na to ma moje 86 kg i raczej agresywny styl jazdy
Hablababla15 Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 nie wiem czy u Ciebie "zgranie korby z suportem" to to samo co linia łańcucha ale jeśli nie to może masz duży przekos ?
RobertKubosz Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Nie, właśnie nie mam przekosu. Linię łańcucha mam prostą. Miedzy mufą a korbami niemalże nie ma przerwy - o to mi chodziło. Dzisiaj się dokładniej przyjrzałem moim korbom no i jednak drugich takich samych nie kupiłbym - lewa korba zaczyna się krzywić. Mam pedały shimano spd i raczej wykluczam, by oś pedału się zgięła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.